OPROŠTAJ OD SVJETSKE LIGE

Vaterpolski zlatnici u Zadru i Rijeci

12.03.2013 u 16:01

Bionic
Reading

Hrvatsku očekuje tjedan vaterpolskih uzbuđenja. Na konferenciji za novinare u utorak su predstavljeni gradovi domaćini dvije utakmice FINA Svjetske lige

Zadarski Višnjik će u srijedu, 27. ožujka, u 18 sati ugostiti reprezentacije Hrvatske i Turske, dok će na riječkoj Kantridi u subotu, 30. ožujka, Hrvatska ugostiti reprezentaciju Grčke, također u 18 sati.

'Veseli nas što ove dvije utakmice igramo u Zadru i Rijeci. Spremni smo za dobar vaterpolo, a u ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima te na taj način proširiti krug kandidata za nadolazeće pripreme za Svjetsko prvenstvo. Za ove smo dvije utakmice pozvali 19 igrača. U nadolazećim mjesecima nas očekuju zanimljiva vaterpolska uzbuđenja,' izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Gradovi domaćini spremno dočekuju hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, zlatnim 'barakudama' pripremaju druženje s navijačima i građanima od kojih se očekuje glasna podrška s tribina.

'Vjerujemo u dobre igre naše reprezentacije. Upravo je prihvaćen plan za reprezentaciju za sljedeće razdoblje i izbornik Tucak i momčad mogu se maksimalno posvetiti pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje se u srpnju igra u Barceloni. Na njega dolazimo kao olimpijski pobjednici, a vjerujem kako imamo kvalitetu da i na ovom natjecanju polučimo dobar rezultat. U skupini nas očekuju SAD, Kanada i Južna Afrika,' podsjetio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.


Za hrvatsku će vaterpolsku reprezentaciju u nadolazećim dvjema utakmicama igrati vratari Josip Pavić, Marko Bijač i Petar Juraj Selem, centri Ivan Krapić, Fran Paškvalin i Nikša Dobud, bekovi Andro Bušlje, Kristijan Milaković, Marko Macan i Ivan Buljubašić, te vanjski igrači Maro Joković, Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antun Goreta, Paulo Obradović i Petar Muslim.

'Reprezentacija je puna kvalitetnih igrača i odličnih ljudi i kao kapetan osjećam se samo prvi među jednakima. Zajedno činimo odličnu momčad, a atmosfera je uvijek pozitivna i svi smo spremni dati sve od sebe kako bismo se i ovo ljeto veselili,' izjavio je kapetan Josip Pavić.