ZLATO KOJE NEDOSTAJE

Vaterpolisti u finalu svjetske lige!

16.06.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti su nastavili trijumfalan hod u kazahstanskom Almatiju gdje su u polufinalu Svjetske lige svladali reprezentativce SAD-a

Hrvatska i u eri izbornika Ratka Rudića pamti neugodna iskustva s bivšim Rudićevim učenicima iz SAD-a, a i polufinalni ogled u Kazahstanu bio je neizvjesna utakmica.

Amerikanci su vodili do početka treće četvrtine, držali se do kraja utakmice, no tada je najbolji strijelac Hrvatske Sandro Sukno povezao svoja dva gola i Hrvatska je povela s ključnih 11:9, te posao završila ukupnim rezultatom 11:10.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Hrvatske na turniru, a za zlato koje još nemaju u svojoj bogatoj kolekciji, borit će se u nedjeljnom finalu protiv boljih iz ogleda Italije i Španjolske.

HRVATSKA – SAD 11:10 (3:4, 3:3, 2:1, 3:2)

Suci: Flahive (Australija), Balfanbayev (Kazahstan)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud, Joković 3, Šetka, Muslim 1, Bušlje, Sukno 4, Barać 1, Hinić, Buljubašić, Vićan. Izbornik: Ratko Rudić

SAD: Moses, Valleras, Hudnut, Powers 2, Wright 1, Buckner 1, Beaubien 1, Azevedo, Bailey 1, Hutten 1, Smith 1, Krumpholz 1, Mann. Izbornik: Terry Schroeder.

Igrač više: Hrvatska 6/9, SAD 6/8
Peterci: Hrvatska 3/3, SAD - (crowaterpolo.com)