LIGA PRVAKA

Vaterpolisti Jadrana čak 22 minute nisu uspjeli zabiti gol Barceloneti

07.02.2023 u 20:50

Bionic
Reading

Vaterpolisti splitskog Jadrana izgubili su domaći susret 7. kola skupine A Lige prvaka, španjolska Barceloneta slavila je u Splitu s 9:5 (2:0, 4:0, 2:3, 1:2).

Potpuno nemoćan bio je Jadran protiv Barcelonete u prve dvije četvrtine kada nije uspio zabiti ni jedan pogodak. Teško su Splićani dolazili i do udarca, a kada bi prijetili suparniku sve je udarce obranio gostujući vratar Aguirre. Utakmica je tako odlučena nakon samo dvije četvrtine kada je Barceloneta imala ogromnu prednost od 6:0.

Domaćima je trebalo čak 22 minute za prvi gol, zabio ga je Rino Burić za 1:7.

Nakon toga su se Španjolci opustili, Jadran je tek tada došao do zraka i sve je završilo slavljem gostiju 9:5.

Rino Burić je postigao dva pogotka za Jadran, dok su po jednom strijelci bili Marinić Kragić, Čagalj i Bukić. Za Barcelonetu, sastav kojeg vodi hrvatski trener Elvis Fatović, po dva pogotka su dali Famera Kopencova, Munarriz i Perrone Rocha.

Na vrhu ljestvice skupine A po 18 bodova imaju Pro Recco, Barceloneta i Olympiakos. Vouliagmeni ima deset bodova, Radnički osam, a Jadran sedam. Na dnu su Hannover s tri i Dinamo iz Tbilisija bez bodova.

U srijedu će dubrovački Jug Adriatic osiguranje, u sklopu skupine B, gostovati u Berlinu kod Spandau 04. Utakmica počinje u 19.30 sati.

Vaterpolska Liga prvaka, skupina A (7. kolo):

  • Jadran - Barceloneta 5:9
  • Olympiakos - Radnički 13:7
  • Dinamo Tbilisi - Pro Recco 3:13
  • Hannover - Vouligmeni 11:14