PRIJELOMNO VRIJEME

Vaš stav: Treba li Dinamo bezuvjetno ostati Mamićev?

24.03.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Dinamo je na svojevrsnoj prekretnici. Aktualna uprava 'iskopala je rovoe' i ne pokazuju namjeru da stave u pitanje svoje pozicije dok se od strane bivših aseva stvara i službena koalicija koja priziva izbore i promjene. Pitamo Vas u anketi na dnu teksta, što smatrate ispravnijim putem za Dinamo

Slušajući izlaganje četvorice bivših igrača (Šokota, Bišćan, Šimić, Marić) ostalo je jasno da ta inicijativa više na čelu svog kluba ne želi gledati Zdravka Mamića i njegove pobočnike. Ali od trenutnog šefa ne raže da odstupi... Samo da raspiše izbore i stavi mandat na raspolaganje članovima te nogometne Udruge. Čisti legalizam.

S druge strane, ako pitate ljude u klubu, oni neće ostaviti niti mrvu dileme da je legalizam odavno na snazi. Legalno izabrana skupština legalno će izabrati Izvršni odbor, koji će tada potpuno legalno ponovno potvrditi članove skupštine. Do sudnjeg dana - legalno.

Zakon o udrugama nalaže klubovima koji su registrirani kao udruge da se vodstva biraju na temelju demokratskog opredijeljenja članova, a toga se uglavnom ne pridržava - nitko. U Dinamu se okreću stotine milijuna kuna godišnje i vladari toga novca nemaju niti natruhe namjere postati avangarda i uvesti demokratičnost na velika vrata. Netko će ih na to morati pravno prisiliti ili će se ovaj oblik vladavine protegnuti vjerojatno i na iduće stoljeće.

Pitamo Vas: Smatrate li da u Dinamo trebe uvesti demokratske izbore? Trebaju li ljudi iz uprave svoj mandat staviti na raspolaganje članovima udruge? U slučaju da se krene u preoblikovanje (privatizaciju) kluba treba li i to pitanje, kako smatra Dario Šimić i njegovi 'suborci' - i ta odluka biti stavljena na volju članstvu? Je li demokratičnost put u Dinamovo bolje sutra?