RAZLOZI PADA

Vapaj Zdravka Mamića zbog odlaska brata Zorana

06.06.2017 u 12:18

Bionic
Reading

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić naveo je dva razloga zbog kojih je Rijeka srušila 11-godišnju dominaciju maksimirskog kluba

Poslije 11 godina Dinamo nije prvak, Rijeka je u prvenstvu  svrgnula najmoćniji hrvatski klub, ali mu uzela i Kup te ga ostavila bez trofeja. Situacija u kojoj je klub iz Maksimira zadnji puta bio 2005.

Prema najmoćnijem čovjeku u hrvatskom nogometu Zdravku Mamiću, koji je zbog zakonskih problema trenutačno tek vanjski savjetnik Dinama, dva su razloga za takvo loše stanje.

Jedan razlog je sjajna Rijeka koja je osvojila 88 bodova, dva više od Dinamovih 86, a treba znati da je 'modri' sastav samo jednom u 11 šampionskih godina imao bolji bodovni učinak na ljestvici. Drugi razlog prema Zdravku je njegov mlađi brat Zoran.

'Počelo je sve nenadanim odlaskom Zorana Mamića. To je bio šok za Dinamo. One godine kad je Dinamo završio u 'Ligi za bedake', Zoran je došao u klub kao igrač, pa je sportski direktor, te na kraju trener i sportski direktor', rekao je Mamić u opširnom razgovoru za Sportske Novosti te je dodao:

'S njegovim dolaskom Dinamo je počeo uzlet, a s njegovim odlaskom prestanak 11-godišnje dominacije. Sve to govori kolika je bila njegova važnost, koliko je značio za naš klub.'