NIZOZEMSKA PROŠLA

Van Gaal povukao odlučujući potez za polufinale!

06.07.2014 u 01:03

Bionic
Reading

U posljednjem susretu četvrtfinala svjetskog prvenstva u Brazilu reprezentacija Nizozemske je u Salvadoru pobijedila Kostariku 4-3 nakon izvođenja jedanaesteraca izborivši plasman u polufinale. U 120 minuta igre nije bilo golova

Nizozemci su tijekom utakmice tri puta uzdrmali okvir gola, dva puta Wesley Sneijder, a jednom Robin van Persie i imali još nekoliko odličnih prilika, no Keylor Navas je bio nesavladiv. Nizozemski izbornik Louis van Gaal je u 119. minuti zamijenio golmana i umjesto Jaspera Cillessena u 'vatru' je bacio Tima Krula što se pokazao ključnim potezom jer je Krul obranio kaznene udarce Ruizu i Umanu.

Kod Nizozemaca golove su zabili Van Persie, Robben, Sneijder i Kuyt, a kod Kostarike Borges, Gonzalez i Bolanos.

Nizozemci su dominirali ovim susretom, imali loptu više od dvije trećine susreta, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Taman kad se činilo da bi im se mogao ponoviti Euro 2000., kada su također promašili čuda u polufinalu protiv Italije, Tim Krul pokazao se kao nizozemski junak.

Nevjerojatan promašaj na kraju utakmice


Nizozemska će u polufinalu igrati protiv Argentine koja je u Brasiliji pobijedila Belgiju 1-0 golom Gonzala Higuaina u 8. minuti. 'Oranje' i 'Gauči' igrat će 9. srpnja u Sao Paulu. Dan ranije u Belo Horizonteu u polufinalu se sastaju Brazil i Njemačka.

Nizozemskoj reprezentaciji je ovo drugo uzastopno polufinale na svjetskim prvenstvima, nakon što je prije četiri godine u Južnoj Africi bila druga. Nizozemci su do polufinala stigli i 1998. godine kada su bili četvrti, te 1978. i 1974. godine kada su osvojili titulu doprvaka. Kostarika je već ulaskom u četvrtfinale ostvarila najveći uspjeh u povijesti.