još je sve u našim rukama

[FOTO] Valentina Blažević otkrila mogući razlog ovakvog pada u drugom poluvremenu, ali sada u HRS-u ipak moraju poslati zahvalu EHF-u

12.12.2020 u 20:30

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice u svom su petom nastupu na Euru doživjele prvi poraz, a bolje od njih bile su Norvežanke, koje su slavile 36:25 (15:14), čime su Skandinavke osigurale prvo mjesto u skupini II glavne faze i plasman u polufinale.

Hrvatska, koja je ostala na šest bodova, borit će se za drugo mjesto s reprezentacijom Njemačke, koja je u subotu s uvjerljivih 32:25 nadigala Mađarsku.

Naravno, nakon ovakvog poraza, naše rukometašice nemaju razloga za pjesmu u busu, ali ni razloga za preveliku tugu, jer ionako je još uvijek sve u njihovim rukama.

'Išle smo po pobjedu, ali naša najbitnija utakmica je s Njemačkom', rekla je nakon utakmice Valentina Blažević.

Hrvatska je protiv jake Norveške odigrala dva različita poluvremena, odlično prvo, ali nešto lošije drugo. Kriza koja je trajala desetak minuta bila je dovoljna Norvežankama da stvore veliku prednost.

'Mislim da smo u drugom poluvremenu previše lopti izgubili u napadu i onda su one to iskoristile u kontrama i tu su stvorile razliku. Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrale jako dobro i u napadu i u obrani, u drugom poluvremenu mi je žao što nismo uspjeli održati isti tempo kao i u prvom, možda nam je pala koncentracija i ponestalo nam je snage jer je ovo peta utakmica. Nadam se da ćemo se dobro odmoriti i pripremiti za Njemačku koja je za tri dana', dodala je Blažević.

Ono što našim rukometašicama ide na ruku jest činjenica da će se naše do te utakmice u utorak odmarati, dok će njemačke reprezentativke igrati protiv aktualnih svjetskih prvakinja, Nizozemki.

Doduše, Nizozemke su praktički otpale iz utrke za polufinale (op.a. Nizozemke mogu u nekom čudnom raspletu proći, ali treba im se poklopiti puno toga), i možda se neće previše truditi, no Nijemcima opuštanje ne smije pasti ni na kraj pameti.

Dakle, koliko god smo se ljutili na EHF i promjenu rasporeda nakon prvog kruga, jer prvotno su naše prvu utakmicu u Skupini II trebale igrati tek ove subote, ali su protiv Rumunjki igrale već u četvrtak.

Sada ipak možemo biti sretni jer do ključnog dvoboja s Njemačkom, naše se cure sada odmaraju.

  • +10
Hrvatska - Norveška (rukomet, EP za ženske) Izvor: EPA / Autor: Bo Amstrup
Europsko prvenstvo
Skupina F
MađarskaNjemačka25:32
HrvatskaNorveška25:36
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Norveška44008
2.Hrvatska43016
3.Njemačka32014
4.Nizozemska31022
5.Mađarska30030
6.Rumunjska30030
Sljedeće utakmice
14.12.NizozemskaNjemačka
14.12.MađarskaRumunjska