na putu za dansku

[FOTO] Hrvatske rukometašice u završnici Eura dobivaju veliko pojačanje; pa gdje će im tek sada biti kraj?

11.12.2020 u 08:26

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice gaze sve pred sobom. U četvrtak su s 25:20 pobijedile Rumunjsku te upisale i četvrtu pobjedu u nizu, kojom su praktički otvorile vrata polufinala Europskog prvenstva

Hrvatska je u prvom krugu svladala Mađarsku, Nizozemsku i Srbiju te s četiri boda stigla u Skupinu II rukometnog Eura, kojem je domaćin Danska.

I već je to bilo čudo, no i u prvoj utakmici drugog kruga, igračice Nenada Šoštarića nastavile su s pobjedama, svladavši suparnice iz Rumunjske 25:20, čime su se zadržale s maksimalnim brojem bodova na vrhu skupine.

U subotu im raspored donosi Norvešku, no s najavama pobjede nitko se ne zaletava. Naravno, to ne znači da se o njoj ne mašta, i sigurni smo da će ova ekipa napraviti sve da već nakon te utakmice slavi ulazak u polufinale.

Ako ne uspiju to protiv Norveške, ostaje im prilika u utorak protiv Njemačke, a u tu bi utakmicu našle mogle ući biti osnažene. Jer izbornik Šoštarić, odlučio je reprezentaciji priključiti Dejanu Milosavljević, Riječanku rođenu 1994. godine, koja je i inače na popisu reprezentativki, no zbog koronavirusa, nije mogla biti uz cure od prvog dana.

Milosavljević može igrati na sve tri vanjske pozicije, a svoje je iskustvo, nakon igranja u Zametu, Sesvetama i Koki, zadnje dvije i pol sezone skupljala, i još uvijek skuplja, u Podravci.

'Milosavljević u petak 11. prosinca dolazi u Kolding gdje će obaviti sve potrebne zdravstvene procedure i bit će dva dana u karanteni. Ukoliko svi protokoli o zdravstvenim uvjetima zaštite od COVID-19 budu zadovoljeni, Milosavljević će se priključiti ostatku hrvatske reprezentacije u nedjelju, 13. prosinca', izvijestili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

  • +14
Hrvatska - Rumunjska, EP rukometašica, 10.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: BO AMSTRUP / AFP / Profimedia