vatreno oružje

Val nogometnog nasilja; u sukobu navijača ubijen 25-godišnji mladić

07.03.2022 u 08:15

Bionic
Reading

Muškarac je ustrijeljen u nedjelju tijekom sukoba navijača u brazilskom gradu Belo Horizonte, nekoliko sati prije derbni utakmice između Cruzeira i Atlético Mineira

Žrtva je 25-godišnjak, upucan u trbuh, koji je prevezen u bolnicu, ali je podlegao ozljedama. Prolaznik koji je u trenutku incidenta bio na licu mjesta upucan je u rame i njegovo stanje se ocjenjuje stabilnim, priopćila je policija.

U sukobu je bilo pedesetak huligana u četvrti Bela Vista, koja se nalazi istočno od Belo Horizontea, grada od 2,5 milijuna stanovnika.

Na slikama koje kruže društvenim mrežama vide se skupine navijača koji trče s jedne strane na drugu, pod gustim dimom, a stanovnike uplašene zvukove pucnjave. Vandalizirano je nekoliko automobila, a prozori na zgradama su razbijeni.

Prije tri tjedna navijač je ubijen u Sao Paulu tijekom tučnjave u blizini klupskog stadiona Palmeirasa, gdje su se navijači okupili kako bi gledali finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Cruzeiro, trenutno drugoligaš, i Atlético Mineiro, aktualni prvak Brazila, sučeljavaju se u nedjelju navečer u regionalnom prvenstvu države Minas Gerais.