UNIKATNI PERIŠIĆ

Vaha objasnio 'veliku Hrvatsku' i prokazao krivce

22.06.2016 u 16:50

  • +27

Euro 2016: Hrvatska - Španjolska

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Michael Dalder Livepic

Bionic
Reading

Izbornik Japana i nogometna legenda bivše države Vahid Halilhodžić osvrnuo se na uspjeh Hrvatske protiv branitelja europskog naslova Španjolaca

Popularni Vaha je u razgovoru za goal.com naglasio kako je ovom velikom pobjedom Hrvatska ušla u krug favorita za osvajanje trofeja i kako ih to ne treba plašiti. Smatra kako je njegov kolega Čačić izvrsno rotirao i na teren poslao u tom trenutku najboljih 11, te izdvojio Ivana Perišića kao igrača kakvog se rijetko viđa.

'Govorio sam da će biti osvježenje čitavog Eura, jer je jedno od najboljih krila uopće. Apsolutno je lojalan kolektivu, baš sve svoje kvalitete stavlja na raspolaganje momčadi. Nikada dodir viška, nikada 'ne davi', okomit, konkretan, jednostavan - jako opasan. Nema nimalo egoizma što je velika rijetkost. Oduševio me,' otkriva za goal.com cijenjeni analitičar iz Hercegovine.

'Cijela bivša Jugoslavija proizvodi sjajne igrače, ali često im se do uspjeha ispriječe mentalitet i ponašanje. Hrvati s tim nemaju problema. Jedvaj, Rog, Pjaca i Kovačić, kojemu sam dao prve seniorske utakmice, već su danas zreli, snažni i drski. Hrvatska momčad je idealan spoj mladosti i iskustva. Nečega o čemu mnogi govore, a nije ga lako izbalansirati.'

Uzroke poraza, smatra, Španjolci trebaju tražiti u igri svoje uže obrane.


'Njih su dvojica (Ramos i Pique) prednjačili u španjolskoj prepotenciji i griješili su kod oba gola. Hrvatska je slavila i zahvaljujući njima, no prvenstveno zbog svoje agresije, dobrog bloka i hrabrosti da nakon oduzete lopte izlaze s puno igrača. Iznenadila me visoka razina organizacije Hrvata, sve drugo sam znao da ta momčad ima. Vidim ih na ovom natjecanju daleko. Jako daleko, 'završava Halilhodžić.