ples kuglica

Dinamo doznao protivnika na putu prema Ligi prvaka; čeka ga teško gostovanje kod Ferencvaroša

31.08.2020 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon prošlotjedne pobjede nad rumunjskim Clujom, zagrebački Dinamo nastavlja svoj put prema skupinama Lige prvaka, a suparnik u trećem pretkolu bit će mu mađarski Ferencvaroš, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u sjedištu UEFA-e

Nije hrvatski prvak trebao dugo čekati; već u prvoj rudni doznao je da mu je suparnik Ferencvaroš. Ono što također nije dobro po 'modre' jest činjenica da se igra samo jedna utakmica, a ždrijeb je odredio da se igra u Mađarskoj

Tako će se u trećem pretkolu Lige prvaka, kada je Dinamo u pitanju, utakmica odluke igrati u Budimpešti, a na rasporedu je 15. ili 16. rujna (TV prijenos na Arenasportu, MAXtv).

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.

I u drugom pretkolu Dinamo je bio gost te je tek nakon penala izbacio rumunjski Cluj. Podsjetimo, u play-offu momčadi će igrati u dvokružnom sustavu.

ŽDRIJEB UŽIVO

- Krenulo je službeno predstavljanje pravila natjecanja; uz čestitke Bayernu koji se okitio naslovom europskog prvaka

- Dinamo se našao među 50 najboljih ekipa u Europi i s Atalantom dijeli 48. mjesto. 'Modri' imaju koeficijent 33.500 što znači da će ove sezone biti nositelj u svakom pretkolu uključujući i play off, odnosno zadnju prepreku za ulazak u Ligu prvaka. Ime novog protivnika 'modri će saznati danas nakon ždrijeba u Nyonu koji počinje u 12 sati.

- Poznato je i tko može zaprijetiti Dinamu u idućem pretkolu. Kako su Zagrepčani nositelji, mogu igrati samo protiv nenositelja, a to znači da su im potencijalni protivnici Molde, Midtjylland, Ferencvaroš, Omonia i Dinamo Brest.

- Iako nije riječ o atraktivnim suparnicima, svaki je potencijalna 'mina', posebice danski Midtjylland. Rezultati pak sugeriraju da bi najopželjniji protivnik bio Dinamo Brest.

'Modri' su tako izbjegli nositelje, a to su švicarski Young Boys, srpska Crvena zvezda, izraelski Maccabi Tel Aviv i azerbajdžanski Qarabag.

Zanimljivo je da su Ferencvaroš, Molde, Midtjylland i Omonia u 2. pretkolu slavili na gostovanjima, a samo je Dinamo Brest prošao dalje na svojem travnjaku. Ferencvaroš je iznenadio pobjedom nad Celticom s 2:1, dok je Omonia s Cipra izbacila Legiju s 2:0 u produžecima. Molde je slavio u Celju s 2:1, a Brest je s istim rezultatom izbacio Sarajevo. Midtjylland je slavio s 1:0 protiv Ludogoreca.

Dakle, Dinamo će danas doznati suparnika, ali još je upitno kada i gdje će igrati, odnosno je li utakmica na rasporedu 15. ili 16. rujna te u Zagrebu ili na gostujućem terenu.

U trećem pretkolu igra se po jedna utakmica, dok se tek u play-offu igra na dvije utakmice.

  • +8
Cluj - Dinamo Izvor: EPA / Autor: SEBASTIAN TATARU