SuperSport HNL

Uzdrmani Hajduk na teškom gostovanju u Varaždinu, Osijek dočekuje Slaven Belupo; evo gdje gledati današnje utakmice

11.02.2023 u 10:44

Bionic
Reading

Subotnji program 21. kola SuperSport HNL-a otvaraju Varaždin i Hajduk (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a nakon njih će na teren istrčati Osijek i Slaven Belupo (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Danas su u 21. kolu SuperSport HNL-a na rasporedu dva susreta. Varteks dočekuje Hajduk (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a u Gradskom vrtu se sastaju Osijek i Slaven Belupo (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv).

VARTEKS - HAJDUK (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Hajduk je uzdrman, dva poraza u niz potresla su momčad Ivana Leke, a uz to su 'bile' desetkovale ozljede i bolesti pa današnju utakmicu čekaju s velikom strepnjom.

'Situacija može biti bolja, kada izgubiš dvije zaredom nije dobro. U Hajduku se to ne događa često, ali nama jest. To utječe na samopouzdanje, energiju jer sve što radiš tijekom tjedna, radiš da bi pobijedio i igrao dobar nogomet. Nama se to ne događa i nastojali smo kroz vrijeme za razgovor, analizu i ponajviše rad na terenu to popraviti. Svjesni smo da treba puno toga popraviti, i stožer i igrači', kazao je trener Hajduka Ivan Leko te dodao:

'Imamo nekoliko ozljeda. Sahiti, Kalik i Borevković su vani, ostali su u treningu. Marko Livaja? Trenirao je koliko je mogao, on već od ranije ima te probleme s aduktorom i žlijezdama. Doktori to znaju bolje. On je već znao nastupati pod tabletama i injekcijama. Po pitanju njegove volje i želje za igrom, nema potrebe posebno pričati.'

  • +6
Hajduk - Rijeka (20. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Varaždin?

'Varaždin je 'lagana' ekipa, uvijek je po tradiciji voljela igrati nogomet. Ostao je vjeran sebi igraju lijepo i agresivni su. Kada trebaju napasti, napadnu, a kad se treba braniti, brane se', zaključio je Leko.

Trener Varaždina Mario Kovačević najavio je današnji susret.

'Osjeti se i u gradu i u svlačionici da dolazi veliki protivnik. Kako god su u maloj rezultatskoj krizi uvijek je Hajduk - Hajduk. Cijenimo ga i poštujemo, ali gledamo samo sebe i stvarno ćemo na našem terenu sve učiniti da nakon domaće pobjede nad Slaven Belupom nastavimo taj pozitivan niz', rekao je trener Varaždina i napomenuo:

  • +4
Supersport HNL: Istra 1961 - Varaždin, 3.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

'Još jedino protiv Hajduka nismo osvojili bodove u ovom prvenstvu, tako da je motivacija kod nas na maksimumu. Svi su igrači zdravi i spremni, tako da imam slatkih briga oko sastava koji će početi susret protiv Hajduka.'

OSIJEK - SLAVEN BELUPO (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Osijek pred svojim navijačima traži iskupljenje nakon gostujućeg poraza od Lokomotive (1:0) u prošlom kolu.

'Kao trener mrzim gubiti, u prvom redu jer sam najodgovorniji za to, ali s druge strane moramo prihvatiti da se događaju takve situacije i takve utakmice. Ako nešto naučim iz prošle utakmice sigurno ćemo izvući nešto pozitivno za budućnost', kaže trener Osijeka Rene Poms i dodaje:

'Potpuno sam optimističan i pozitivan da ćemo pokazati dobru igru i da će svi pružiti maksimum da ostvarimo pobjedu.'

  • +12
Supersport HNL: Lokomotiva - Osijek, 4.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Problem? Pa to što bivši trener Osijeka Zoran Zekić sad vodi Slaven Belupo s kojim u Gradskom vrtu još nije izgubio.

'U nogometu ima nekih specifičnih rivaliteta, kao kada ti netko ne odgovara kod kuće, a osjećaš se dobro kod njega u gostima. Specifično je da u Gradskom vrtu nismo pobijedili Slaven Belupo na zadnje tri utakmice, ali tu ulogu igra i njihov trener Zoran Zekić. Riječ je o kvalitetnom treneru, već je u dužem procesu u Slaven Belupu, sigurno je posložio stvari kako on želi. Riječ je o izuzetno dobroj momčadi, ali mi imamo kvalitete, želje i znanja da taj niz prekinemo u subotu', istaknuo je Osijekov dokapetan Vedran Jugović uoči današnjeg susreta.

A 'farmaceuti' su u prošlom kolu odigrali sjajno i na svom terenu remizirali s Dinamom 1:1. To je podiglo samopouzdanje momčadi Zorana Zekića.

  • +6
Supersport HNL: Slaven Belupo - Dinamo, 4.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Mislim da smo podigli samopouzdanje i vjeru u sebe, želimo se i u Osijeku prezentirati na pravi način te da na kraju od svega imamo korist i u bodovnom učinku', rekao je Zoran Zekić uoči gostovanja u svom rodnom gradu te nastavio:

'Što se tiče Osijeka, mislim da su se prilično osvježili. Imali su dosta igrača pod ugovorom, ostavili su ono najbolje što im treba, a neke igrače su dobro utržili. Mislim da su dobro poslovali u prijelaznom roku, a imaju sad već i dosta mladih igrača. U prva dva kola bili su jako dobri, posebice protiv Gorice. Protiv Lokomotive su imali neke promjene u sastavu, pa je Lokomotiva bila bolja. Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica, a mene prvenstveno zanima kako ćemo se mi postaviti.'

Standings provided by Sofascore