ZA OVO NEMA OPROSTA

Užas na utakmici; pa kako ih nije sram takvo nešto napraviti

02.02.2018 u 16:41

Bionic
Reading

U kvalifikacijama najjačeg južnoameričkog nogometnog natjecanja Copa Libertadoresa dogodila se velika sramota o kojoj priča cijeli sportski svijet...

U studenom 2016. nogomet je pogodila teška tragedija. Zrakoplov s igračima i osobljem brazilskog prvoligaša Chapecoensea, koji su putovali na finale Sudamericane u Kolumbiju, srušio se na planini Medellin te je pri tome poginulo 71 osoba od 77 koje su se nalazile na letu.

Cijeli svijet je reagirao, krenuo u pomoć klubu koji je zbog tragedije bio pred gašenjem, i uz takvu pomoć Chapecoense je ostao 'na nogama' te se čak plasirao u kvalifikacije Copa Libertadores za ovu sezonu.

  • +8
Tragedija brazilskog kluba Chapecoensea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U drugoj rundi brazilski klub ugostio je urugvajski Nacional. Gosti su slavili 0:1 golom Romera i tako ostvarili lijepu prednost prije uzvrata, ali nogomet je pao u drugi plan zbog šokantnog ponašanja Nacionalovih navijača.

Pojedini 'fanovi' gostiju hukali su i sramotno gestikulirali aludirajući na avionsku nesreću što je šokiralo i čelnike Nacionala koji su se ispričali domaćinu zbog postupaka nekih svojih navijača.

Sramotno ponašanje navijača Nacionala

'Ovo je za nas velika sramota. Nažalost, mnogi bolesni umovi svoje stavove pokazali su na sportskom događaju', objavili su iz Nacionala te najavili istragu, pronalaženje krivaca i njihovo kažnjavanje kao i zabranu posjećivanja utakmica.

Inače, istragu je otvorila i Disciplinska komisija Conmebola, glavnog tijela američkog nogometa pa urugvajskom prvoligašu iz Montevidea prijeti žestoka kazna.