TO VIŠE NIJE SLUČAJNO

Uzalud Mamićevo svečano obećanje: Ova Rijeka je prevelik zalogaj za Dinamo?

31.07.2017 u 10:28

Bionic
Reading

Iako je Zdravko Mamić obećao da se više nikad neće ponoviti prošla sezona HT Prve lige u kojoj je Rijeka dominirala, Kekova momčad i u novoj vodi na ljestvici nakon tri kola. Ima li Dinamo uopće snage preoteti krunu najvećem rivalu?

Riječani su prošle sezone osvojili dvostruku krunu i tako u velikom stilu ispisali klupsku povijest, a Zdravko Mamić zatim im je uz čestitku obećao da se to više nikad neće ponoviti.

  • +4
Osijek - Dinamo, 3. kolo, 2017./18. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

No, je li gazda maksimirskog kluba podcijenio moć svog najvećeg rivala? Rijeka je u novoj sezoni unatoč odlasku Franka Andrijaševića i dalje čvrsta te niže pobjede, a nakon tri odigrana kola nalazi se ponovo sama na vrhu HT Prve lige.

S druge strane, Dinamo ove nedjelje nije bio u stanju pobijediti Osijek, iako Zekić na teren nije izveo sve svoje najbolje igrače pa su se ponovo pojavile sumnje oko kvalitete 'modre' momčadi koja već jako dugo igra neuvjerljivo.

Osijek-Dinamo 1:1, 3. kolo 2017./18. (sažetak)

Dinamo u 2017. godini definitivno kaska za Rijekom i ništa u ovom trenutku ne upućuje da bi se to moglo promijeniti. Pred Cvitanovićem je jako težak posao kako bi izvukao iz svojih zvijezda više nego što trenutno daju, a čini se da će mu trebati jedno ili dva pojačanja do kraja ljeta kako bi dobio potrebnu kvalitetu za borbu za titulu.

Filozofija 'modrih' kombiniranja mladih talenata s dobro plaćenim strancima u ovom trenutku ne pokazuje se kao dobitna formula, u odnosu na riječko dovođenje prokušanih domaćih i stranih pojedinaca kojima čini se ne treba mnogo vremena da bi se prilagodili igranju na visokoj razini.

Baš zbog toga Rijeka ostaje momčad koju će drugi loviti ove sezone i samo treba zadržati igrače i trenera Matjaža Keka na okupu, a Zdravko Mamić morat će izvući neki dodatni as iz rukava tijekom kolovoza kako bi vratio svoj klub na mjesto vladara domaćeg nogometa, gdje je bio punih 11 godina...

Autor: youtube