SUBOTA, 15 SATI

Uzajamni respekt Slovenaca uoči velikog derbija na Rujevici

Bionic
Reading

HNK Rijeka, vodeća momčad MAXtv Prve lige, u subotu na krcatoj Rujevici (Arenasport 3, 15:00) u sklopu 15. kola dočekuje splitski Hajduk u 143. po redu Jadranskom derbiju. Malo je reći kako je navijačka euforija zahvatila cijelu Rijeku koja već godinama sanja o tituli prvaka Hrvatske

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


'Jedino što moramo u ovom derbiju i što želimo je to da na igralištu damo i zadnji atom snage da dođemo svog cilja, a to je pozitivan rezultat kojeg svi želimo. Obveza je to svih nas. Veseli me prije svega glad za uspjehom igrača koje vodim', riječi Rijekinog trenera Matjaža Kekaprenosi službena stranica kluba.

Rijeka već četiri i pol godine nije izgubila u ogledima s Hajdukom.

'Ovo je utakmica u kojoj neke brojke i serije ne znače puno. Znamo kakav je protivnik i razmišljamo samo o kvaliteti naše igre. Želim napraviti posao sa svojom ekipom. Ovo je derbi gdje detalji mogu odlučiti. U svakom momentu moramo dati i zadnji atom snage. Ima puno pojedinaca s obje strane koji imaju kvalitetu, ali na kraju će odlučiti kolektiv', ustvrdio je Kek.

Jedan od ključnih igrača u ovoj utakmici sigurno će biti i Mario Gavranović

'Za igrača ovo su najljepše utakmice, radujemo se punoj Rujevici. Atmosfera će nam pomoći da ponovo odigrao jako dobru utakmicu pred našim navijačima. Svi igrači moraju biti spremni 100 posto i odraditi svoj posao profesionalno. Ako budemo igrali kako znamo možemo doći do našeg cilja, a to su tri boda', rekao je Mario Gavranović.

O utakmici je pričao je trner splitskih 'bilih', još jedan Slovenac - Marijan Pušnik

'Znam da trebate za široki puk nešto značajno, nekakav udarni naslov... Ne mogu ja njega iznenaditi, mogu moji igrači mene iznenaditi, a i njega. Isto tako i njegovi. Mi treneri smo svoje uradili, ponekad napravimo kombinaciju, taktičku zamku, ali na kraju je ipak sve na igračima', prenosi riječi Pušnika Goal.com

O njihovom odnosu trener Hajduka ističe...

'Mi se čujemo ponekad, ali nikad pred derbi. Čestitao mi je rođendan prije nekoliko dana, ali profesionalci smo i ne uznemiravamo jedan drugoga pred derbi. Kek je uspješan, on je hrvatski rekorder po broju dana na klupi jednog kluba u kontinuitetu i svaka mu čast na tome. Meni je uspjelo to u Celju, volio bih da tako bude i u Hajduku. Mislim da ovih prvih 4-5 mjeseci radimo solidno, jučerašnji trening je bio pravi, momčad mi ide prema gore. Matjaž je za boravka u Rijeci mijenjao 53-54 igrača, puno je toga doveo, počistio i nadogradio. Volio bih s klubom 3-4 godine sustavno raditi, a ako ne ja, onda da se to omogući nekome drugome. Stalne promjene neće ništa dobro donijeti Hajduku. Eto, daj Bože da to budem ja'.

Na Poljudu je ovog ljeta završilo 4:2 za Rijeku.

'Mi smo zasluženo tada izgubili utakmicu. Hajduk je sada puno ozbiljnija momčad, što ništa ne znači. Ako ćemo pobijediti u Rijeci, morat ćemo odigrati najbolje do sada'.

Bod je dovoljan?

'Stara je to priča: ako kažem da ću biti zadovoljan, onda će uslijediti komentari kako 'nisam ambiciozan' ili 'plašim se Rijeke', a ako kažem da ćemo uzeti tri boda, onda slijedi komentar 'šta ti puno pričaš, a ne ostvaruješ'. Ponovit ću jednom za svagda: Hajduk ide u svaku utakmicu na pobjedu. Bilo bi bahato kazati da smo mi favoriti u Rijeci, ali to ne znači da se mi kao sportaši nemamo pravo nadati. Stoga, idemo tamo na pobjedu!'

Hrvatska 1. liga

Rijeka - Hajduk 15:00
Osijek - Slaven Belupo 17:15
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Rijeka 14 12 2 0 38
2. Dinamo Zagreb 14 10 2 2 32
3. Hajduk 14 8 4 2 28
4. Osijek 14 8 3 3 27
5. Lokomotiva 14 4 2 8 14
6. Slaven Belupo 14 3 5 6 14
7. Inter Zaprešić 14 2 6 6 12
8. Istra 1961 14 2 5 7 11
9. Cibalia 14 1 5 8 8
10. Split 14 1 4 9 7

Sljedeće utakmice

6.11. Istra 1961 - Cibalia
6.11. Split - Dinamo Zagreb
18.11. Dinamo Zagreb - Istra 1961
19.11. Inter Zaprešić - Split
19.11. Hajduk - Lokomotiva