realno ili...?

Uz dvije ili tri izvrsne utakmice na ovom Euru cijena bi mu mogla otići u visine, te bi postao apsolutni rekorder među hrvatskim nogometašima

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 26.05.2021 12:03
  • Objavljeno 25.05.2021 u 06:57
Bionic
Reading

Nikola Vlašić dobio je još jedno veliko priznanje za igre u netom okončanoj sezoni u ruskom nogometnom prvenstvu. Ruski portal Sport Express organizirao je glasanje za najboljeg igrača ruskog prvenstva, a nogometaši su hrvatskog reprezentativca stavili na visoko treće mjesto

U izboru ruskog portala Sport Express sudjelovali su nogometaši koji su birali najboljeg igrača ruskog prvenstva. Njega su birali 11 igrača iz svakog od 16 klubova iz lige. Za najboljeg izabran je Zenitov Iranac Sardar Azmoun koji je u naslov prvaka ugradio 19 golova i dvije asistencija, a kolege su ga nagradile s 222 boda. Prvi pratitelj bio mu je momčadski i napadački kolega Artem Dzjuba koji je dobio 121 bod, dok je naš Nikola Vlašić dobio 93 boda.

Tko zna, možda bi Vlašić dobio i više da ga tijekom sezone nisu mučile ozljede, odnosno da je CSKA završio koju stepenicu više od šestog mjesta.

Jer s rezultatskim padom moskovske ekipe, ni Vlašić nije cijelu sezonu bio na najvišem nivou, pa je dojam da je ovu sezonu ipak propustio napraviti još jedan korak više u svojoj karijeri.

Sjećamo se kakva je euforija bila oko našeg nogometaša nakon prošle sezone, pa se puno pisalo i o mogućem skupom transferu iz Rusije.

Naravno, to ne znači da je Vlašić zaboravio igrati nogomet. Ali da mu treba 'injekcija za buđenje', treba mu. A kako navodi bivši šef skautske službe moskovskog CSKA, Maxim Dyukov, to bi se moglo dogoditi na Euru, pred svjetlima velike pozornice, na kojoj se i potvrđuje klasa.

'Vlašićeva forma je u padu pa sada vrijedi 25, 30 milijuna eura. Najbolji izlog za sve europske velikane je učinak na europskim natjecanjima i međunarodnim turnirima. Vlašić se ove sezone, kao ni cijeli CSKA, nije pokazao u europskim natjecanjima. Da bi postao nogometaš u kategoriji tržišne vrijednosti 50, 60 milijuna eura, Vlašić mora odigrati sjajno na Euru. Dvije ili tri izvrsne utakmice mogu mu udvostručiti cijenu', dodao je Dyukov.

Realizira li se takav transfer, Nikola Vlašić postao bi vlasnik najskupljeg transfera među hrvatskim nogometašima, odnosno pretekao bi Matea Kovačića, za kojeg je Chelsea Realu platio 45 milijuna eura.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal