BLIŽI SE VELIKI DVOBOJ

Uvijek do kraja iskreni Veselin Vujović: U Crnoj Gori 90 posto javnosti misli 'ma namlatit ćemo te Hrvate', ali...

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 19.01.2022 18:19
  • Objavljeno 19.01.2022 u 16:15
Bionic
Reading

Veselin Vujović, bivši najbolji rukometaš svijeta, a sada trener, prokomentirao je uspjeh Crne Gore na Euru te najavio dvoboj s Hrvatskom (15.30, četvrtak)

Bivši izbornik Slovenije, nekadašnji trener Zagreba i Vardara nije skrivao oduševljenje prolaskom Crne Gore u drugoj fazi unatoč velikim problemima s koronavirusom.

'Situacije je djelovala bezizlazno, da je zbog koronavirusa došlo do raspada sistema. Nije se moglo trenirati, stalno je postojao strah hoće li još neko biti pozitivan, bilo je mnogo nekorektnosti prema sudionicima prvenstva i činilo se da ćemo opet biti u epizodi u kojoj smo bili - dođemo, odigramo tri utakmice i doviđenja. Ali, momci su našli snagu, zajedništvo i motiv koji mogu samo ljudi sjajnog karaktera, ali i kvalitete', rekao je slavni Cetinjanin za Vijesti.

U opširnim razgovoru bio je riječi i o predstojećem dvoboju s Hrvatskom kojoj također koronavirus radi kaos u svlačionici.

'Vjerojatno 90 posto javnosti u Crnoj Gori sada u euforiji govori ‘ma namlatit ćemo te Hrvate', ali za to nema osnove. Hrvatima se vraća Duvnjak, a sa njim su totalno druga reprezentacija. Dobra stvar za Hrvatsku je što on nije igrao do sada, jer mali Lučin vjerojatno ne bi bio pozvan, a ovako je eksplodirao i bio najbolji igrač u prvom dijelu Eura', govorio je Vujović i nastavio:

  • +63
Hrvatska - Ukrajina, 3. kolo rukometnog Eura, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Tu si i neki mlađi, kao Martinović. U okruženju ne postoji bolja reprezentacija od Hrvatske, to je veliki protivnik, ali Crna Gora nema što za izgubiti. Sve što se dalje napravi, bit će čist dobitak. Mogu momci izgubiti, ali način na koji se to dogodi je jako bitan. Nitko im neće zamjeriti ako će se boriti do posljednje kapi krvi.'

  • +4
Crna Gora - Slovenija, 3. kolo rukometnog Eura, 2022. Izvor: EPA / Autor: Zsolt Czegledi
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal