Poraz na Super Bowlu

Utučeni Tom Brady na pitanje novinara hoće li igrati sljedeće sezone oduševio odgovorom

05.02.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Tom Brady, quarterback New England Patriotsa, još dugo će pamtiti 52. po redu Super Bowl na kojem je njegova momčad, u sjajnoj utakmici odigranoj u Minneapolisu, poražena od Philadelphia Eaglesa 41:33

Usprkos 41. godini života Tom Brady odigrao je odličnu utakmicu na kojoj je postao prvi igrač u povijesti koji je u Super Bowlu dodavanjima osvojio više od 500 jarda (28 od 48 kompletiranih dodavanja za 505 jarda). No, nije bilo dovoljno jer Eaglesu su bili za klasu bolji uz dodatak kako je Brady imao jednu izgubljenu loptu pred kraj utakmice koja se na kraju pokazala ključnom.

Podsjetimo, za Eaglese je ovo prvi Super Bowl naslov dok su Patriotsi ostali na pet osvojenih naslova, a sve su osvojili u 21. stoljeću, odnosno otkako dužnost glavnog trenera obnaša Bill Belichick, a na poziciji vođe navale igra Tom Brady (2002, 2004, 2005, 2015, 2017).

Stoga se mnogi pitaju hoće li Brady, kojeg ugovor veže do 2019. godine, nakon ovog bolnog poraza i sljedeće sezone nositi dres New England Patriotsa?

'Utakmica je završila prije 15-ak minuta i moram dobro razmisliti o svemu, poraz je još svjež. Ali ne vidim zašto se ne bih vratio? Razočaran sam, teško je ovako popušiti, ali ponekad pobjeđuješ, a nekad i gubiš. Tako to ide', rekao je vidno razočaran Brady koji je svojim odgovorom i mirnim glasom oduševio okupljene novinare.

'Dobro smo igrali, borili smo se, ali no jednostavno bili bolji. Čestitam na tome! Iskreno, mi nismo kontrolirali utakmicu i nismo se uspjeli nametnuti, a tako se titule na osvajaju. Da bi postao prvak svijeta to nije dovoljno', rekao je Brady, po mnogima jedan od najboljih sportaša svijeta svih vremena.

Da mu pred kraj utakmice lopta nije izbijena i da su kojim slučajem New England Patriotsi osvojili novu titulu danas bi mnogi sportski analitičari slavili ovog quarterbacka kao najvećeg NFL igrača u povijesti, a neki bi otišli i korak dalje te ga stavili na listu najboljih sportaša svijeta svih vremena ispred velikana kao što su nogometaš Pele, boksač Muhammad Ali, košarkaš Michael Jordan, tenisač Roger Federer i drugi.

  • +11
New England Patriots - Philadelphia Eagles Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia