Logo (1)

TUGA I PONOS

Utučeni njemački izbornik nije skrivao koliko je očajan; objasnio zašto mu je poraz od Hrvatske tako teško prihvatiti

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši hrabrom su igrom u Beču pobijedili Njemačku sa 25:24 (11:14) i osigurali plasman u polufinale Eura, a svoje mišljenje o utakmici dao je izbornik poražene reprezentacije Christian Prokop

Bez obzira na brojne ozljede Nijemci su s velikim ambicijama stigli na Euro. No u prvoj fazi su izgubili od aktualnih prvaka Španjolaca da bi ih u drugoj fazi po skupinama slomili Hrvati.

Njemački mediji pretpostavljaju da će njihov izbornik Christian Prokop postati bivši, ali njih je demantirao dopredsjednik njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning.

'Nema straha oko njegove budućnosti, nema razloga za odlazak. Cilj smo promašili za nekoliko milimetara. Ne vjerujem nikakvu potrebu za razgovorima o toj temi. Ne očekujem da će se takvo što dogoditi.'

A što na dramu sa za njih nesretnim završetkom kaže njemački izbornik?

'Zaista smo jako razočarani, ali istovremeno sam ponosan na svoju momčad. Igrali smo sa srcem i sa puno snage u napadu. No u drugom poluvremenu nedostajala nam je ta snaga i energija. Sve smo kontrolirali, dali sve od sebe, zato je ovo još teže prihvatiti. Možda nam je na kraju nedostajalo i malo mudrosti', izjavio je Prokop.

  • +37
EP u rukometu, skupina I, 2. kolo, Hrvatska - Njemačka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
  • +19
Beč: Atmosfera u dvorani na utakmici između Hrvatske i Njemačke Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal