BOLAN PORAZ

Utučeni Mate Pavić nije došao u studio HRT-a; evo što je na to rekao Ivan Dodig

24.11.2018 u 18:53

Bionic
Reading

Mate Pavić teško je podnio poraz u parovima finala Davis Cupa pa se tako nije pojavio u studiju HRT-a u koji su došli izbornik Željko Krajan i drugi dio para Ivan Dodig

U subotnjem meču parova Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut opravdali su status najjače karike francuske reprezentacije te svladali Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 6:4, 6:4, 3:6, 7:6 (3) za tri sata i 38 minuta.

Pavić je u završnici meča vodio 'rat' s nepristojnim francuskim navijačima koji su ga ometali kod servisa, čak ga je kamera uhvatila kada je žestoko opsovao, a sve ga je to pogodilo pa se nije pojavio u studiju.

'Prošao sam puno mečeva, znam kako mu je. Mladi puno teže doživljavaju sve to, posebno Mate u ovoj situaciji. Ttreba mu vremena, puno stvari mu se dogodilo u kratkom periodu i želi više i bolje, To mu je vrlina, ali s vremenom će i druge stvari legnuti. Svi smo to prošli', opravdao ga je Dodig koji je zatim govorio o meču.

  • +17
Finale Davis Cupa, Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut - Ivan Dodig i Mate Pavić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Teško mi je nešto pametno reći... Mogli smo prelomiti meč na našu stranu, ali nismo. Na kraju, možemo biti zadovoljni iako smo izgubili. Ostali smo kratki za jednu loptu protiv para koji je jedan od najboljih svijetu.'.

Nešto kasnije Mate Pavić se ohladio te je govorio za medije.

Vjerujemo u naše vođe, oni će nas povesti do trećeg boda, sve će nam omogućiti', rekao je Mate Pavić koji i dalje čeka na pobjedu u paru u Davis Cupu.

Splićanin je u srpnju bio na stadionu Lužnjiki i svjedočio finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem su Francuzi pobijedili našu reprezentaciju i osvojili pehar.

'Nije mi tada bilo lijepo, ali sutra će biti bolje. Sutra će njima biti kao što je meni bilo u Moskvi', poručio je Pavić i pohvalio atmosferu u velebnom zdanju Pierre Mauroy stadiona, koja je zakuhana baš kad je servirao za ostanak u meču pred kraj četvrtog seta i bio suočen s tri meč-lopte koje je uspio spasiti.

'Atmosfera je bila odlična, a u tom je trenutku bilo ludo. Malo je proradio dišpet na tri meč-lopte. Nije da publika nije bila korektna, mislim da igrači u tom trenutku nisu bili korektni, jer nisu htjeli igrati u ritmu servera. U tome je bio problem', pojasnio je Pavić svoju raspravu sa sucem Jamesom Keothavongom.