ne ide mu

Utučeni Cristiano Ronaldo na rubu suza; ovakvo nešto mu se u dosadašnjoj u karijeri još nije dogodilo

18.06.2020 u 10:16

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa u srijedu navečer su u Rimu izgubili finale talijanskog Kupa. Bolji je bio Napoli nakon lutrije jedanaesteraca, a ovaj je poraz najteže pao Cristianu Ronaldu (35)

Odigrao je Cristiano Ronaldo jednu od svojih najlošijih utakmica u dresu Juventusa, očigledno je kako je pauza zbog pandemije koronavirusa ostavila traga. I to ne samo na jednom od najboljih nogometaša svih vremena, dojam je da će trebati vremena da se dečki vrate u formu...

No, Cristiano Ronaldo će poraz u finalu Kupa pamtiti i po negativnom rekordu koji mu se do sada nije dogodio u 18 godina profesionalne karijere. Inače, Portugalac je u karijeri igrao 20 finala u svim natjecanjima, te je ukupno osvojio 30 trofeja!

Naime, Ronaldu se prvi put u karijeri dogodilo da izgubi dva uzastopna finala nekog kup natjecanja jer je ranije tijekom ove sezone izgubio i u Superkupu od Lazija. Taj je poraz bio posebno bolan za Cristiana jer je njime prekinut njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda u finalima.

Portugalac je porazom od Napolija propustio i drugu priliku da se dokopa Kupa Italije jer Juve ni prošle godine nije osvojio ovaj trofej. Zanimljivo, prije dolaska Ronalda Juve je Kup osvajao čak četiri puta zaredom!

  • +8
Finale Talijanskog kupa, Napoli - Juventus, 2020. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

Osim što je izgubio finale, Cristiano Ronaldo je odigrao još jednu blijedu utakmicu. Nakon što je podbacio u uzvratu polufinala prije nekoliko dana protiv Milana, Portugalac je sinoć bio nezamjetan na terenu, a uz sve to nije ni dočekao svoj red da puca penale jer je prije toga Napoli riješio sav posao. Na kraju je bio vidno utučen, doslovno na rubu suza, vidjelo se koliko mu je ovaj poraz teško pao.

Na njegovu lošu formu vjerojatno su utjecale i priče o njegovom odlasku iz Juventusa. Kao što je tportal već pisao, iz Chelseaja je za njega stigla ponuda od 120 milijuna eura. A Juve je u velikim financijskim problemima i prodaja Ronalda doslovno bi spasila klub mogućeg bankrota i kazne Uefe zbog nepoštivanja Financijskog fair-playa.

>> Cristiano Ronaldo ipak odlazi iz Juventusa; stigla je ponuda koju će čelnici kluba teško odbiti, a zna se i glavni razlog

Bez obzira na sve, treba napomenuti kako je Cristiano Ronaldo i dalje uvjerljivo najbolji igrač Juventusa ove sezone s čak 25 zabijenih golova u svim natjecanjima.