13. IZDANJE

Utrka Kutina-Voloder starta s novog kutinskog gradskog trga!

16.09.2013 u 10:50

Bionic
Reading

I ovog rujna 15 kilometara dugačka cestovna trkačka utrka bit će glavni sportski događaj tijekom 'Voloderskih jeseni'

Hrvatski ljubitelji trčanja 15. rujna ponovo će doći na svoje. Tradicionalna utrka 'Kutina-Voloder', koju je još davne 1980. godine pokrenuo ugledni lokalni atletičar Marcel Vučetić, a u novom tisućljeću oživio kutinski trkač Danijel Kepe, doživjet će svoje 13. izdanje na kojem se očekuje nastup oko stotinjak natjecatelja.

Kao i prošle godine, utrka će biti u dužini od 15 kilometara, uglavnom ravnim terenom uz par manjih brdskih izazova, idealna za nastup amaterskih zaljubljenika u trčanje, koje organizator Sportska Udruga 'Moslavina u pokretu' Kutina i ove godine poziva da se priključe u što većem broju.

Riječ je o uglednoj utrci, na kojoj su osamdesetih godina nastupali velikani poput Franje Mihalića i Drage Paripovića, a s obzirom da je također i međunarodna, posljednjih godina najveće su uspjehe imali inozemni trkači. Prošlo je izdanje proteklo u dominaciji atletičara iz Mađarske, dok je godinu prije pobjedu odnijela Etiopija. Slovenski trkači također redovito ovdje nastupaju i ostvaruju dobre rezultate.

Organizator je otkrio kako će utrka, koja je pod pokroviteljskom gradonačelnika Kutine Andrije Rudića i gradonačelnika Popovače Josipa Miškovića, ove godine startati s novog kutinskog gradskog trga.

Nagradni fond trke je 17 tisuća kuna. Nagrađeni će biti osim pobjednika također i najbolji hrvatski trkači i trkačice, kao i najstariji te najmlađi natjecatelj, a prijave još uvijek traju kod organizatora na email danijel.kepe2@sk.t-com.hr.