ZADNJI PUT OVAJ VIKEND

Utrka Formule 1 se više nikad neće voziti u Indiji?

23.10.2013 u 16:54

Bionic
Reading

Loša prodaja karata i izbacivanje iz kalendara za sljedeću sezonu jasno govori da stazu Buddh International vjerojatno više nećemo gledati u Formuli 1

Podsjetimo, Indija se nije našla u kalendaru za 2014. godinu u kojem se nalaze čak 22 staze, a povratak ove utrke najavljuje se za 2015. godinu. Ipak, očajna prodaja karata za utrku ovaj vikend pokazuje da ćemo Veliku nagradu Indije možda gledati po posljednji put.

'Ako se ne vratimo 2015. godine, ostat ćemo bez nje zauvijek. To je moja briga. Kad ju jednom izgubite, to može biti zauvijek,' izjavio je predsjednik indijskog Motorsporta Vicky Chandhok

Od predviđenih 100 tisuća ulaznica očekuje se da će se ove sezone prodati manje od pola, iako bi baš u Indiji Sebastian Vettel trebao proslaviti svoju četvrtu titulu u nizu. Slična situacija događala se i u Turskoj prije par godina, pa je više nema u kalendaru.

'Prodaja ide jako sporo. Otvoreni smo od osam ujutro, a devet sati kasnije uspjeli smo prodati 25 ulaznica,' priznao je prodavač ulaznica što jasno najavljuje da Indiju već nakon njezinog trećeg izdanja više nećemo gledati u Formuli 1.

Na prva dva izdanja ove utrke 2011. i 2012. godine pobijedio je Sebastian Vettel.