rekorder

Utihnuli su kritičari! Nitko nikada kao Ante Čačić

02.10.2022 u 15:07

Bionic
Reading

Ovakav uraganski ulazak Dinama u nacionalno prvenstvo nikada se do sada nije dogodio

Nakon sezone u kojoj su dugo u utrci ostali (i redom ispadali) Rijeka, Osijek i na kraju Hajduk, Zagrepčani su ponovno zagospodarili hrvatskim nogometom na dominantan način.

  • +10
Dinamo - Slaven Belupo, 1.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Aktualni prvak države nikada do sada nije imao ovako uspješan start. Ante Čačić je srušio rekord Branka Ivankovića iz sezoni 2007/08 kada je na kontu Modrih bilo 30 bodova nakon 11 odigranih kola (10 pobjeda, 1 poraz).

Ante Čačić je u dosadašnjih 11 kola SuperSport HNL prikupio 31 bod. Tek je s Varaždinom odigrao neriješeno 1-1, a sve ostalo je upisao pobjede, posljednju u nizu jučer na Maksimiru protiv Slaven Belupa 4-1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U međuvremenu je osvojio i Superkup te odveo Dinamo u Ligu prvaka i tamo u 1. kolu skupine iznenadio Chelsea na Maksimiru (1-0). Treba li podsjetiti da je Dinamo preuzeo upravo u završnici prošle sezone dok se još vodila velika bitka za naslov i mirno priveo utrku kraju.

Tako je Ante Čačić na najbolji mogući način ušutkao kritičare.

Standings provided by SofaScore

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.