borba za ostanak

Utakmica s puno emocija; Samir Toplak debitira na klupi Varaždina baš protiv svog Intera

15.02.2020 u 10:36

Bionic
Reading

U prvoj utakmici subotnjeg programa 22. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Zaprešiću se sastaju Inter i Varaždin (Arenasport1, 15 sati)

Dolazak novih investitora u Inter rezultirao je otkazom dugogodišnjem treneru Samiru Toplaku i dolaskom novog trenera Petrovića, ali i dovođenjem brojnih zimskih igračkih pojačanja. Bez obzira na to što Petrović nije imao previše vremena za uigravanje momčadi, već sada se može vidjeti rezultatski pomak Intera koji je nakon iznimno vrijedne domaće pobjede nad direktnim rivalom u utrci za ostankom u ligi Istrom, u prošlom kolu otkinuo bod Osijeku na Gradskom vrtu.

Bod iz Osijeka definitivno može zadovoljiti sve u Zaprešiću, ali s obzirom na tijek utakmice i činjenicu da je domaćin već u 16. minuti ostao s igračem manje ostao je i dojam da je Inter mogao do punog plijena protiv favorita. Vremena za žaljenjem zbog propuštenog Inter nema budući da je pred Petrovićevom momčadi novi okršaj s direktnim rivalom u borbi za ostanak, Varaždinom kojeg od proteklog tjedna vodi upravo bivši Interov trener Toplak.

Inter je nastavio snažnu aktivnost na tržištu igrača pa su tijekom proteklog tjedna momčad pojačali veznjak Martić i povratnik Andrić koji je zahvaljujući sjajnim igrama i golovima u žutom dresu zaslužio transfer u zagrebački Dinamo. Zbog suspenzije u konkurenciji za nastup protiv Varaždina neće biti branič Savić, no za Petrovića je dobro da nema značajnijih problema s ozljedama.

Iskusni Bonačić nakon zimske stanke upisao je poraze od Hajduka i Istre, a njegova momčad nije postigla niti jedan gol u tim utakmicama. Klub je reagirao njegovom smjenom i dovođenjem novog trenera Toplaka kojeg odmah u debiju čeka susret s 'njegovim' Interom u susretu za iznimno vrijedne bodove spasa. Naime, porazom od Istre momčad Varaždina ostala je usamljena na začelju prvenstvene tablice, ali pobjedom nad Interom može se izjednačiti s Istrom i stići na samo dva boda zaostatka za momčadi iz Zaprešića.

  • +12
Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Varaždin - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Toplak vjeruje u uspjeh s Varaždinom.

'Imamo puno za napraviti, a jako je malo vremena. Pokušavam da ne bude previše informacija odjednom, te da igrači ne budu preopterećeni novostima. Mislim da smo već napravili mali pomak na psihološkom planu, a mnogo smo radili i na taktičkim detaljima. Vjerujem da će do reprezentativne pauze ekipa imati i glavu i rep, ali u četiri utakmice do tada treba osvojiti neke bodove', kaže novi trener Varaždina, a prenosi Dvoznak.com.

Toplak dobro zna što ga čeka u Zaprešiću.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, NK Osijek - NK Inter Zaprešić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Inter ima novu obranu, ali sve je ostalo poznato. Nemaju širinu, ali imaju dobru atmosferu što je uz domaći teren njihova prednost. Bolje je da sada igramo protiv njih koje poznajem, ali bitno je da moji igrači budu pravi i da prepoznaju situaciju na terenu. Tražim od njih da budu fajteri i da otpuste kočnice. Inter nije ekipa koja će nam nametnuti jaki presing i koja nam neće dozvoliti da igramo, ali moramo paziti njihove kontranapade', zaključio je trener koji je na klupi momčadi iz Zaprešića proveo više od pet i pol godina.

Varaždin je posljednji na ljestvici s 12 osvojenih bodova te nizom od četiri poraza. Inter je osmi, ima pet bodova više od svog današnjeg protivnika, a obje momčadi čeka neizvjestan nastavak sezone i borba za ostanak u društvu najboljih.

Susret s Interom zbog ozljeda će propustiti Glavina i Drožđek koji bi Toplaku trebali biti na raspolaganju u sljedećem kolu. Prilikom najave susreta Toplak je rekao kako će biti određenih promjena u početnoj jedanaestorci naspram one koju je najčešće koristio njegov prethodnik na klupi Bonačić.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Varaždin15:00
Slaven Belupo-Hajduk17:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb21172253
2.Hajduk21125441
3.Rijeka21114637
4.Osijek2198435
5.Lokomotiva22104834
6.Gorica2186730
7.Slaven Belupo21531318
8.Inter Zaprešić21381017
9.Istra 196122361315
10.Varaždin21261312

Sljedeće utakmice

16.2.Osijek-Dinamo Zagreb
16.2.Gorica-Rijeka
21.2.Varaždin-Lokomotiva
22.2.Hajduk-Gorica
22.2.Rijeka-Osijek