SAVRŠENI Chris Paul

Utakmica NBA zvijezde kakva nikada u povijesti nije viđena; nevjerojatan doseg!

09.05.2018 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon što su se košarkaši Houston Rocketsa rezultatom 4-1 u pobjedama nad momčadi Utah Jazza plasirali u finale Zapadne konferencije priča dana postao je 33-godišnji Chris Paul odigravši savršenu utakmicu

U svojoj 13. NBA sezoni iskusni playmaker, koji je ljetos stigao u velikoj razmjeni igrača iz Los Angeles Clippersa, napokon je izborio plasman u konferencijsko finale. Uoči utakmice prisjetio se 2015., kada je kao igrač LA Clippersa osjetio što znači ispasti nakon što su vodili u polufinalu Zapada 3-1 u pobjedama. Očajnički je želio pobjedu i igrao je kao da nije s ovog planeta.

Vodio je svoju momčad do pobjede 112:102 uz predstavu kakva dosad u povijesti NBA doigravanja nije viđena!

Chris Paul je utakmicu završio s 41 košem (trice 8-10) te 10 asistencija i sedam skokova. No podatak kako nije imao nijednu izgubljenu loptu pravi je raritet. Naime, od sezone 1977./78., kada su izgubljene lopte postale sastavni dio statistike, još nikada se nije dogodilo da je neki igrač imao više od 40 koševa i 10 asistencija, a da pritom nije izgubio nijednu loptu.

Čak su pedantni statističari izvukli podatak kako je, kada je riječ o eliminacijskim utakmicama, jedino Michael Jordan 1989. imao sličan učinak, ali je pritom imao čak šest izgubljenih lopti.

Chris Paul ostvario je i najbolji učinak u koševima u play-off karijeri, a usput je s 20 koševa, koliko je zabio u zadnjoj četvrtini, postavio svoj novi osobni rekord kada su u pitanju sezona i play-off.

'Jako sam ponosan na ono što su moji igrači napravili večeras, posebno zato što je James (Harden) imao 'sporiju' večer, ali Chris (Paul) je istupio i odradio fenomenalan posao. Mislim da je malo igrača koji mogu odigrati ovakvu utakmicu, poglavito u ovoj fazi sezone. Večeras je bilo izuzetno zabavno gledati ga', kazao je nakon utakmice 67-godišnji trener Houston Rocketsa Mike D'Antoni.

Sada je pred Paulom, Hardenom i društvom te trenerom D'Antonijem novi izazov jer u finalu Zapadne konferencije čekaju ih branitelji naslova Golden State Warriorsi. Bit će to poslastica za sve ljubitelje košarke.

Izvor: tportal.hr