tu nema pomoći

Utakmica Barcelone i Juventusa iznenada je otkazana zbog zaraze 'značajnog broja' igrača

23.07.2023 u 08:16

Bionic
Reading

Prijateljska nogometna utakmica između Barcelone i Juventusa koja se trebala igrati u noći sa subote na nedjelju u Sjedinjenim Državama otkazana je jer značajan broj igrača katalonske momčadi ima virusni gastroentiritis, priopćili su iz Barcelone

Virusni gastroenteritis ili želučana gripa je crijevna infekcija karakterizirana vodenastim proljevom, trbušnim grčevima, mučninom ili povraćanjem, a ponekad i temperaturom. Najčešći način razvoja virusnog gastroenteritisa je kontakt sa zaraženom osobom ili konzumacija zaražene hrane ili vode.

Španjolski sportski dnevni list Marca doznaje da čak 14 ili 15 igrača ima gastroentiritis, dok katalonski Sport navodi više od 10 zaraženih igrača.

Barcelona, aktualni prvak Španjolske, od srijede se nalazi u Los Angelesu.

Utakmica s Juventusom trebala joj je biti prva na američkoj turneji. Dvoboj na Levi's stadionu u Santa Clari bio je planiran u sklopu 'Soccer Champions Toura' s početkom u 19.30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 4.30 sati u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu.

Barcelona za četiri dana u Los Angelesu ima zakazan susret s Arsenalom, a zatim i s Real Madridom te Milanom u drugim američkim gradovima.