ISPRED BAYERNA, BASELA...

Uspjeh Dinamovih klinaca zasjenila Filipova ozljeda

12.01.2011 u 17:26

Bionic
Reading

Kao što smo već pisali, Dinamove su nade na pripremnom turniru u Njemačkoj osvojile vrijedan naslov, a na prvom mjestu čestitali su im i vršnjaci Bayerna, Stuttgarta, Basela, Auxerrea

Rad u Dinamovoj omladinskoj školi svakog dana dobiva nova priznanja. Posljednje je stiglo prije nekoliko dana kada je u Njemačkoj kadetski sastav osvojio Europa Jugend Cup, a na kojem su nastupali sastavi Bayerna, Stuttgarta, Basela, Karlsruhera, Auxerrea, Nürnberga i drugi. Turnir se igra po sustavu 4+1 te s petometarskim golovima.

Dinamovci su u skupni pobijedili bečku Austriju 4:2, Gaildorf 3:1, Auxerre 7:0 i Bayern 3:0, a izgubili su od Nurnberga 2:1. Potom su u polufinalu igrači trenera Joze Bandića sa 2:1 pobijedili Stuttgart, a u finalu su pobijedili Karlsruher 5:1. No uspjeh klinaca koji 'dišu zajedno' zasjenila je ozljeda Filipa Leke.

'Da, prilično bizarna ozljeda. Naime, lopta ga je pogodila, u drugoj utakmici po skupinama, u prste te mu zarotirala stopalo. Prvo su liječnici mislili da mu je stradao ligament, ali kada smo stigli kući, snimke su pokazale puknuće koščice u zglobu. Nije lijepo, ali ako je već tako, onda bolje da je puknula koščica nego ligament. Sada je pred Filipom pauza od mjesec dana', rekao je u dahu trener Jozo Bandić te se 'bacio' na drugog brata Leko, Luku.

'On je, uz Herdija Prengu i Karla Kamenara, možda bio i ključni igrač na putu do naslova. Luka je riješio polufinale pogotkom za 2:1, a potom i u finalu prelomio utakmicu. Prenga je bio po mom mišljenju i najbolji igrač turnira, no čudi me da su Nijemci o njemu odlučivali već nakon utakmica po skupinama. Također, za istaknuti je i sjajan učinak Karla kamenara, koji je zabio sedam od naših 25 golova. Inače, na tom su turniru nastupali i Khedira i Schweinsteiger i Lahm, dakle mnogi oni koji su sada među svjetskim velikanima', zaključio je Bandić.