RUŽNO ZA SPORT

Usain Bolt otvorio dušu o skandalu o kojem priča cijeli svijet

19.05.2016 u 10:57

Bionic
Reading

I najpopularniji atletičar današnjice Usain Bolt (29) prokomentirao je novi dopinški skandal u kojem je čak 31 olimpijac iz Pekinga (2008) bio pozitivan na neku zabranjenu supstancu

Međunarodna antidopinška agencija (WADA) stvorila je nove testove za dopinšku kontrolu i isprobala ih na zamrznutim uzorcima iz Pekinga. Rezultati su bili poražavajući za sport jer je čak 31 natjecatelj pao na testu. Prvo su obaviješteni nacionalni olimpijski savezi krivaca, a uskoro možemo očekivati i objavu njihovih imena, odnosno saznat ćemo ima li na popisu velikih zvijezda ili hrvatskih sportaša.

Novi testovi upotrijebit će se i na uzorcima s Igara u Londonu 2012. pa varalice ne mogu mirno spavati.

Situaciju je prokomentirao i Usain Bolt, šesterostruki olimpijski pobjednik, svjetski rekorder na 100 i 200 metara, kojeg su nebrojeno puta testirali i on je uvijek bio čist.

'To je ružno, ružno za sport, nešto što uništava sport godinama', rekao je Jamajčanin te nastavio:

'WADA radi dobar posao čisteći sport. Oni dokazuju da, svatko tko vara, bit će uhvaćen. Nadam se da možemo poduzeti korake da sport učinimo boljim i u nadolazećim godinama nećemo imati problema. Ali mislim da je to proces za koji treba vremena.'

Bolt se kratko osvrnuo i na suspenziju svih ruskih atletičara.

'Ne razmišljam o tome. Za mene su pravila - pravila. Ne stvaram ja pravila, jedino ih slijedim.'

Omiljenog atletičara u petak očekuje utrka u Ostravi i nada se da bi na 100 metara mogao istrčati vrijeme sezone, oko 9,8 sekundi. Isto tako je najavio ludi rezultat na 200 metara na Igrama u Brazilu, odnosno rušenje rekorda od 19,19.

'Kod mene je sve moguće. Ukoliko sve bude išlo po planu do Olimpijskih igara, zaista mislim da bi moglo biti svjetskih rekorda. Stvarno želim trčati ispod 19 sekundi, to je sada moj cilj', poručio je Bolt, svjestan da mu se karijera bliži kraju.

'Mislim da kraj dolazi, ali ne znam koliko sam mu blizu. Samo pokušavam završiti sve na najbolji mogući način.'