TO MOGU SAMO AMERIKANCI

Usain Bolt dio Formule 1, cheerleadersice uz stazu, a to nije ni približno sve...

20.10.2017 u 06:43

Bionic
Reading

Utrke Formule 1 same su po sebi spektakl, ali Amerikanci to još dižu na jednu posebnu razinu pa će tako pravi šou biti za vikend u Austinu

Za vikend je u Texasu VN SAD-a, a tamo nije dovoljno gledateljima ponuditi samo bolide i jurnjavu na stazi nego mnogo toga više. Organizator je za sve posjetitelje pripremio ludi šou.

Tako će dio F1 spektakla postati Usain Bolt, deveterostruki olimpijski pobjednik, vlasnik 11 svjetskih zlata, te aktualni rekorder na 100 m, 200 m i 4x100 m. Omiljeni Jamajčanin je otišao u mirovinu, ali se nije povukao iz javnog života.

Nedavno je viđen na Oktoberfestu, a za vikend će doletjeti u Austin i biti starter, odnosno dat će službeni znak za početak utrke. Tko zna možda na kojem treningu uskoči u bolid i provoza ga po stazi iako bi to s obzirom na njegovu visinu bilo vrlo problematično.

Iako je Bolt jedno od najprepoznatljivijih lica u svijetu sporta, Amerikancima on nije bio dovoljan pa su angažirali i najpoznatijeg najavljivača mečeva Michaela Buffera koji će uoči starta predstavljati same vozače. Baš nas zanima na koji će način to izvesti.

Formula 1 u Austinu

Kakav bi to bio sportski događaj u SAD-u bez glazbe. Koncert će na samoj stazi imati velika zvijezda Justin Timberlake zbog kojeg se promijenio i raspored kvalifikacija u subotu. Naravno, vozače nitko nije ništa pitao, ipak je veliki novac u igri.

Za američku himnu će biti zadužen Stevie Wonder, a tu će svoje mjesto pronaći i neizostavne cheerleadersice koje je organizatoru ustupio (sigurno uz određenu cijenu) NFL klub Dallas Cowboys.

U Americi tako dobijete puno više od samog sporta.