dosta im je...

Urota najmoćnijih i najboljih klubova engleskog nogometa; evo što spremaju aktualnom prvaku Manchester Cityju

25.03.2020 u 11:35

Bionic
Reading

Manchester City dobio je dvogodišnju suspenziju iz Lige prvaka i drugih europskih natjecanja zbog kršenja pravila financijskog fair-playa, no taj bogati klub žalio se Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei, a sve je stalo zbog pandemije koronavirusa

Prema pisanju engleskog Daily Maila najbolji klubovi engleski pobunili su se protiv Manchester Cityja. Naime, vodeće momčadi Premiershipa strahuju da bi žalba 'građana' mogla završiti na čekanju zbog pandemije koronavirusa što bi odgodilo kaznu, a to se nikako ne sviđa konkurentima engleskog prvaka.

Čak osam od 10 vodećih klubova elitnog razreda preko odvjetničkog ureda poslalo je pismo CAS-u u kojem traže da City svakako dobije zabranu igranja u Europi sljedeće sezone, odnosno da nerazrješenje žalbenog postupka ne smije biti razlog u odgodi izvršenja kazne.

Chelsea, Arsenal, Manchester United i Liverpool su gotovo sigurno supotpisnici pisma, tvrdi taj engleski medij dok od prvih deset klubova jedino u tome ne sudjeluju Sheffield i naravno krivac City.

'Što je previše, previše je, predugo se City izvlačio i kršio pravila na štetu najmanje jednog kluba koji se zbog njega nije mogao plasirati u Ligu prvaka. Strahujemo da bi opet mogli izbjeći kaznu, što bi bilo stvarno previše', rekao je jedan od neimenovanih izvora.

  • +5
Premier liga, Manchester United - Manchester City Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Podsjećamo, sudsko vijeće ICFC-a je 14. veljače donijelo odluku o isključenju aktualnog engleskog prvaka na dvije godine iz Lige prvaka uz kaznu od 30 milijuna eura. ICFC je objavio da je provedena istraga ustanovila 'ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine'.

City se tereti da je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage. Kazna bi trebala stupiti na snagu od sezone 2020./2021.

U ovosezonskoj Ligi prvaka 'građani' su slavili u prvoj utakmici osmine finala na Santiago Bernabeu 2:1 protiv Reala.