UVIJEK PUN EMOCIJA

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić za srpske medije govorio o najvećoj tragediji potresa u Zagrebu, koronavirusu, a o nogometu nije bilo smisla pričati

25.03.2020 u 09:36

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić preko društvene mreže zahvalio se Srbiji za potporu nakon što je najači potres u zadnjih 140 godina pogodio Zagreb, a naš stručnjak sada je to napravio i preko srpskih medija

Podsjećamo, Zagreb je proteklih dana pogodilo niz jakih potresa, a onaj prvi, a ujedno i najjači zatresao je glavni grad u nedjelju oko 6.30 snagom od 5.5 sutpnjeva po Richterovoj skali.

Bio je to najjači potres na ovom području u posljednjih 140 godina. Šteta se još zbraja, mnogi građani ostali su bez krova nad glavom ili imaju veća oštećenja na svojim domovima, a ima i lakše i teže ozlijeđenih, dok je smrtno stradala 15-godišnja djevojčica.

U tim teškim trenucima Zagreb je dobio potporu od drugih gradova iz regije pa tako i od Beograda. Glavni grad Srbije je uz uobičajenu podršku srpskim zdravstvenim djelatnicima pljeskao i za Zagreb. To nije prošlo neopaženo kod hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića koji je na društvenim mrežama napisao:

'Beograd je pljeskom pružio podršku Zagrebu, hvala vam!'

Naš uspješni stručnjak slično je ponovio i za srpski portal alo.rs.

'Hvala lijepo vama, hvala i čitavoj regiji na potpori. Svi se borimo protiv koronavirusa, a sada i taj potres u Zagrebu. Mnogo ljudi, pogotovo iz centra, ostalo je bez stanova koji su oštećeni, pa se moraju iseliti. Njima je teško i moramo pokazati solidarnost. Nažalost, jedna curica od 15 godina izgubila je život i to je najveća tragedija. Ostalo će se nadoknaditi i popraviti', rekao je Dalić.

  • +103
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

O sportskim temeama se nije razgovaralo...

'Hvala još jednom na potpori i želim vam svu sreću u borbi protiv virusa, a o nogometu, fudbalu, drugi put.'

Inače, igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije prikupili su 4,2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada Republike Hrvatske danas odlučila otvoriti za dvije svrhe - zajedničku borbu protiv koronavirusa te za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu.

'Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove. Stojimo svim srcem uz ljude koji su u ovoj krizi pokazali veliku hrabrost, sposobnost i snagu, od liječnika i sestara preko vatrogasaca, policajaca, vojnika i članova Stožera za civilnu zaštitu do ljudi koji svakodnevno rade da bismo relativno normalno živjeli, poput trgovaca, dostavljača i brojnih drugih. Zajedništvom ćemo opet pobijediti', poručili su zajedničkom izjavom hrvatski reprezentativci i stručni stožer.