KOMEMORACIJA 3. STUDENOGA

Urna Iztoka Puca još uvijek u Americi

  • Autor: Agencija VLM
  • Zadnja izmjena 24.10.2011 12:31
  • Objavljeno 24.10.2011 u 12:21
Borut Puc, sin Iztoka Puca

Borut Puc, sin Iztoka Puca

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić / PIXSELL

Na rukometnoj utakmici Lige prvaka između Zagreba Croatia osiguranja i Barcelone na tribinama je bio Borut Puc, sin tragično preminulog Iztoka

Utakmicu je pratio u društvu tete Vanje i bake Dunje, a kada je na velikom ekranu prikazan in memoriam za njegova oca, potekla mu je suza.

'Iztokova supruga Jasenka, moja sestra, još je u Americi, gdje čeka svu potrebnu papirologiju kako bi s urnom došla u Zagreb. Očekujemo je najkasnije do četvrtka. Treba sakupiti svu potrebnu dokumentaciju o prijenosu urne iz Amerike u Hrvatskoj, a to zahtijeva puno vremena,' rekao je Hrvoje Horvat mlađi.

Znaju li se već pojedinosti pogreba?

'Ne, zasad se još ništa ne zna, dok se Jasenka ne vrati. Onda će se sve u nekoliko dana dogovoriti. Ostaje plan da se dio pepela prospe na grobu Iztokove majke u Sloveniji, a dio u Novalji, na otoku Pagu, gdje je šogor uvijek volio dolaziti i to mjesto jako mu je priraslo srcu,' istaknuo je Horvat.

U Zagrebu će se sigurno prirediti i komemoracija za jednog od najboljih svjetskih rukometaša.

'S obzirom na to da će urna stići tek krajem tjedna, dogovaramo se da napravimo komemoraciju 3. studenog. Naime, većine ljudi neće biti za Dan mrtvih pa smo odredili kasniji termin komemoracije,' rekao je Zoran Gobac, čovjek koji je Iztoka Puca doveo u Zagreb iz banjalučkog Borca.

Gdje će biti komemoracija?

'Dogovaramo malu dvoranu Vatroslav Lisinski,' rekao je.

S Borutom je bio prije utakmice.

'Teško mu je, kao i članovima njihove uže obitelji. Malo smo pričali, a nakon utakmice su teta Vanja, baka Dunja i Borut odmah otišli iz zagrebačke Arene', rekao je Zoran Gobac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi