JEDINI KANDIDAT

Upravni odbor HRS-a rekao 'da' za Golužu

14.09.2010 u 18:30

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola je nakon sastanka Upravnog odbora održanog u utorak izjavio kako je dobio mandat UO-a da sa Slavkom Golužom dogovori uvjete prema kojima bi naš proslavljeni reprezentativac, dvostruki olimpijski pobjednik (Atlanta 1996. i Atena 2004.), postao novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Goluža je na klupi Hrvatske naslijedio svog bivšeg izbornika i mentora Linu Červara, koji je izborničku dužnost obnašao od 2003. do 2010. godine i u tom razdoblju, pored ostalog, osvojio i naslove svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika.

'Goluža je naš jedini kandidat, jer smo se odlučili za kontinuitet. Smatramo da ima dovoljno znanja i iskustva kako bi vodio reprezentaciju u narednom razdoblju', rekao je Šola iako nije želio precizirati o kojem se razdoblju radi.

Iako je tijekom igračke karijere osvojio gotovo sve moguće trofeje, kao trener Goluža je tek na početku, posljednjih godina bio je pomoćnik Line Červara, te je s njime osvojio tri srebrne medalje, a samostalno je vodio momčad Siscije iz Siska.

Čelni ljudi HRS smatraju da Goluža ima dovoljno znanja i iskustva da povede naše najbolje rukometaše u kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu, a prve kvalifikacijske utakmice odigrat će 28. listopada u Karlovcu protiv Rumunjske, te 31. listopada u Vilniusu protiv Litve. U našoj skupini je još i Španjolska, a plasman na EP izborit će dvije najbolje momčadi iz naše skupine.

'Ugovor će sigurno biti potpisan do prve sljedeće reprezentativne akcije', naglasio je Šola.