'ALBANSKI MEDVJED'

Upoznajte 13-godišnjeg prvaka s kojim nitko ne želi u ring

10.01.2013 u 07:02

Bionic
Reading

Američki srednjoškolac Reshat Mati je budućnost borilačkog sporta. Toliko je dominantan u konkurenciji svoji vršnjaka da mu je teško pronaći suparnika. Rijetki su oni koji se usude s njime ući u ring

Iz SAD-a nam dolazi nova zanimljiva borilačka priča. Na području New Yorka jednu srednju školu na Staten Islandu pohađa Reshat Mati, tinejdžer koji trenira borilačke vještine i koji ne može naći dostojnog suparnika.

Ovaj klinac albanskog porijekla u svojoj sobi ima čak 22 pojasa prvaka. On je jednako uspješan i nepobjediv u MMA-u, boksu, hrvanju, džiu-džicuu, muay thaiju… Bilo kojim stilom da se bori pobjeđuje, a nosi nadimak 'Albanski Medvjed'.

'Najviše voli MMA jer je on kombinacija svih ostalih sportova', otkrio je ponosni otac Adraian Mati.

Zato ni ne čudi kako je klincu životni san stići do mečeva u najmoćnijoj MMA organizaciji UFC-u.

'Težak je to sport. Ako vidim da za vrijeme meča sin prima teške udarce te će izgubiti borbu, zaustavit ću je prije vremena', izjavio je otac 13-godišnjeg čuda.

No zasad to još nije morao učiniti. Njegov sin je dominantan, toliko dobar da im je sve teže naći protivnika jer gotovo više nitko ne želi s njime u ring.

'Trenira pet puta tjedno, po dva i pol sata dnevno. Ide u školu, jede, piše zadaću i dolazi trenirati. No u New Yorku MMA nije dozvoljen za djecu, pa ni za odrasle. Moramo putovati po zemlji kako bi mu našli borbe', rekao je otac.