POČELO SP U rukometU

Uoči utakmice Hrvatske i Islanda objavljen podatak koji izborniku Červaru stvara pritisak

11.01.2019 u 12:17

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši u petak otvaraju Svjetsko prvenstvo u Münchenu protiv Islanda, reprezentacije protiv koje nikad nisu izgubili na velikim natjecanjima. Hoće li se tradicija nastaviti...

U dosadašnjih sedam utakmica na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima hrvatski rukometaši ubilježili su šest pobjeda i jedan remi. Također, Kauboji imaju niz od pet pobjeda, a jedini remi Islanđani su izborili na EURU 2010 (26-26).

Na svjetskim prvenstvima s Islandom je Hrvatska odigrala dosad samo jednom i slavila s 34-33 2011. godine. No, taj statistički podatak sigurno baš ni[ta ne znači izborniku hrvatske rukometne reprezentacije Linu Červaru. Vjerojatno taj podatak izborniku Červaru stvara samo dodatni pritisak...

Zadnja dva okršaja Hrvatska je uvjerljivo dobili - na EURU 2016 bilo je 37-28, a zadnja utakmica igrala se prije točno godinu dana na EURU u Splitu i Hrvatska je slavila s 29-22.

Dvoboj Hrvatska - Island igra se u 18 sati u Olympiahalle u Münchenu. Kao što je poznato izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar odlučio je kako da dva lijeva vanjska igrača, Ivan Slišković i Halil Jaganjac neće biti dio reprezentacije s kojom će Hrvatska krenuti u prve utakmice na 26. Svjetskom prvenstvu.

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX