Logo (1)

DIRNUO STARU RANU

Uoči utakmice češki izbornik dotakao se prošlosti koje se u Hrvatskoj ne sjećamo po dobrome

Bionic
Reading

U češkoj rukometnoj reprezentaciji Hrvatsku smatraju jednim od favorita prvenstva, a njihov izbornik sjetio se i i međusobnog dvoboja od prije dvije godine

U Češkom rukometnom savezu biranim riječima su predstavili Hrvatsku. Jasno je da jako poštuju našu nacionalnu vrstu i sve ono što je ostvarila u rukometu. Izbornik Daniel Kubeš sjetio se i zadnjeg susreta te dvije reprezentacije na Euru koji se dogodio prije dvije godine u Zagrebu. Bila je to utakmica za peto mjesto, a Hrvatska je na tom prvenstvu sanjala zlato... Rana koja još uvijek boli...

'Bio je to naš posljednji susret na turniru. Hrvati su doživjeli veliko razočaranje dva dana prije kada nisu izborili polufinale na domaćem terenu', sjetio se Kubeš.

U toj utakmici Hrvatska je slavila 28:27, a igrala se tek pred 3500 gledatelja u zagrebačkoj Areni.

Česi su pozorno pratili utakmice Hrvatske na ovom turniru, a posebno ih je impresionirao dvoboj protiv Njemačke koji je odigran u sjajnoj navijačkoj atmosferi.

  • +10
EP u rukometu, skupina I, 2. kolo, Bjelorusija - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Hrvatska ima rezultate na razini Španjolske, ali filozofija igre joj je različita. Suočit ćemo se sa drugačijim suparnikom i zanima me hoćemo li uspjeti. Protiv Hrvatske želimo dati zadnji atom snage i igrati na najvišoj mogućoj razini', završio je Kubeš.

Inače, Hrvatska i Češka danas igraju od 16 sati, a naša reprezentacija je već osigurala nastup u polufinalu Eura.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal