NAJVEĆI PROBLEM ZA SVE

Uoči utakmica odluke u HNS-a na nogama: Ne usudimo se ni pomisliti...

18.10.2017 u 11:57

Bionic
Reading

Ždrijeb je u dodatnim kvalifikacijama za SP spojio Hrvatsku i Grčku, a osobe koje su zadužene za sigurnost i organizaciju utakmica zasigurno su se uhvatile za glavu zbog mogućih huliganskih ispada s obje strane

Sudari ove dvije reprezentacije kao i hrvatskih i grčkih klubova imaju burnu prošlost. Puno ružnih stvari događalo se na tim utakmicama, često su huligani bili u prvom planu pa je jasno kako su ovi susreti play-offa okarakterizirani kao okršaji najvišeg mogućeg rizika.

Još uvijek postoji mogućnost da Fifa zabrani dolaske gostujućim navijačima, a ukoliko ne dođe do takve drastične zabrane pred organizatorima je težak zadatak kako da svim gledateljima zajamči sigurnost.

Izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović uspostavio je kontakt s predstavncima Grčke oko te sigurnosne teme.

'Razgovarali smo o navijačima. Njihovih se u Maksimir sprema oko 500. Detaljno ćemo razraditi sigurnosni koncept, takav će biti i u revanšu ma gdje god se igralo. Ne manjka temeljitosti ni uzajamnog respekta', rekao je Vrbranović za portal prvahnl.hr.

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prva utakmica je na Maksimiru 9. studenoga u 20.45 sati (uzvrat je tri dana kasnije).

'Imperativ je da organizacija bude savršena. Za nas ništa novo. Ne usudimo se ni pomisliti na ekscese bilo kojeg oblika. Pretpostavljam da će se tiskati ulaznice za sva mjesta, prema tome 33.000. Normalno da zazivamo unisonost i ujedinjenost prijatelja nogometa; sad je apsurdna svaka podjela, svi moramo biti za Hrvatsku i SP u Rusiji, pomoć je nužna', dodao je dopredsjednik HNS-a.

  • +4
Kvalifikacije za SP 2018., Cipar - Grčka Izvor: Reuters / Autor: YIANNIS KOURTOGLOU