BIJES SVE JAČI

Dosta im je Šukera i HNS-a; poruka koja je odjeknula cijelom Hrvatskom

17.10.2017 u 18:07

Bionic
Reading

Maksimir je domaćin utakmice dodatnih kvalifikacija između Hrvatske i Grčke (9. studenoga), a ta odluka totalno je razočarala Osječane pa se razmatra pokretanje inicijative da se predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru oduzme počasna titula građanina Osijeka

Gradski vrt trebao je biti domaćin posljednjeg domaćeg kvalifikacijskog dvoboja u skupini, ali je susret s Finskom zbog straha od lošeg terena prebačen na Rujevicu (1:1).

U Osijeku su i dalje bili optimistični pa su se nadali kako će im HNS u znak zahvalnosti što se nisu previše bunili oko oduzimanja domaćinstva, dati utakmicu play-offa, ali IO HNS-a se po starom običaju odlučio za Maksimir.

Osječani su razočarani takvim raspletom, a najžešći je bio potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Jučerašnja odluka Izvršnog odbora HNS-a o odabiru grada domaćina za dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji nastavak je licemjerne politike vrha HNS-a.

Kako drugačije okarakterizirati dvostruke kriterije kod odabira gradova domaćina, jer, valja podsjetiti, HNS je Osijeku, Slavoniji i Baranji, oduzeo domaćinstvo utakmice s reprezentacijom Finske zbog rizika od Iošeg stanja terena u slučaju kiše. Kao grad domaćin tada je izabrana Rijeka s argumentom kako jedini imaju teren uvjetan za igranje uslijed obilnih padalina.

Zanimijivo kako sada kada je riječ o utakmici mnogo važnijoj nego onoj s Finskom (nema više Ukrajine odnosno popravnog ispita) više ne vrijede kriteriji o terenu pogodnom za igranje u slučaju kiše već se kao kriterij uzima pitanje sigurnosti!? Kada se uzme u obzir da se utakmice igraju sredinom studenog za očekivati je veliku vjerojatnost vlažnog o kišnog razdoblja koje može natopiti teren u Maksimiru i ponoviti ružne slike kao na utakmici protiv Kosova. No, to sada očito više nije vžano. Kriteriji se prilagođavaju i mijenjaju od utakmice do utakmice, a konstanta ostaje ignorantski odnos HNS-a prema istoku Hrvatske,' piše u priopćenju te se nastavlja.

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Oni rijetki Slavonci o Baranjci koji nisu shvatili način funkcioniranja HNS-a naivno su se pouzdavali u predsjednika HNS-a i počasnog građanina grada Osijeka Davora Šukera koji će svojim 'autoritetom i moći' unutar krovne nogometne institucije izlobirati vraćanje dugova gradu Osijeku. Doduše Šuker najavljuje:

'No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domadmćim navijačima igrati baš u Osijeku.'

Znači li to da je do sada prema Osijeku imao figu u džepu te kako će se za tu sljedeću utakmicu koja se obećava Osijeku zaobići kriteriji dobroga terena i sigurnosti?

Nažalost po tko zna koji put predsjednik HNS-a Davor Šuker pokazao je nezainteresiranost prema svom gradu koji ga je okitio titulom počasnog građanina, pa sve glasnije incijative o oduzimanje ove titule dobivaju sve veći smisao.

Drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar, dipl.iur.'

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL