SVE JE JASNO

Grci su ga rastužili, a on sada upozorava Hrvatsku i poručuje Daliću...

18.10.2017 u 06:50

Bionic
Reading

U dodatnim kvalikacijama za SP susrest će se Hrvatska i Grčka, a izbornik BiH Mehmed Baždarević jako dobro poznaje stil grčke reprezentacije, jer su bili u istoj kvalifikacijskoj skupini

Podsjećamo, u Rusiju se iz skupine H izravno plasirala Belgija, dok je Grčka završila u play-offu zahvaljujući kiksevima Bosne i Hercegovine koja je tako bila treća.

Još nije poznato hoće li Mehmed Baždarević ostati na klupi naših susjeda koji su u oba kvalfikacijska dvoboja s Grčkom odigrali neodlučeno (1:1, 0:0), no jasno je da ih on jako dobro poznaje. Prema njegovim riječima u tim utakmicama BiH je nadigrala Grčku, ali je oba puta ostala bez pobjede.

Baždarević je sada u razgovoru za goal.hr objasnio zašto misli da Hrvatska mora proći.

'Hrvatska mora izbaciti Grčku i dohvatiti SP u Rusiji! Razlika u kvaliteti ove dvije momčadi je evidentna, ali siguran sam da ni Hrvatskoj u tim utakmicama neće biti lako. Svi znamo da Grčka igra čvrsto i organizirano, u svojoj igri rade i dosta provokacija. I na to Hrvatska mora biti spremna. Igrački tu ne bi trebalo biti nikakvog razgovora, Hrvatska je puno bolja i kvalitetnija momčad', rekao je Baždarević.

  • +2
BiH - Grčka, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DADO RUVIC

'Hrvatskoj dajem punu podršku, a ja sam Daliću na raspolaganju ako me zatreba za bilo kakvu pomoć. Njihova se igra temelji na fanatičnoj borbenosti. Takav način igre nije omiljen kod navijača, niti kod pravih ljubitelja nogometa. Oni doslovno obrambeno krvare 90 minuta, fizički i psihički troše suparnika, a onda su u stanju iz jedne šanse zabiti gol,' dodao je.

  • +16
BiH - Belgija, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DADO RUVIC