LIGA PRVAKA

Uoči polufinala kojeg nitko nije očekivao trener 'spursa' rekao svoje mišljenje, a u Ajaxu krenuli u akciju zbog trenera

18.04.2019 u 18:38

Bionic
Reading

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino izjavio je u četvrtak da je Ajax favorit u polufinalu Lige prvaka, a s druge strane nizozemski velikan najavio je produljenje sa trenerom Erikom ten Hagom

'Nitko nije očekivao da ćemo eliminirati Manchester City, ali to se dogodilo i takve pobjede mogu vam napumpati samopouzdanje. No, takvim samopouzdanjem treba znati upravljati i zato sada moramo biti ponizni i imati respekt prema Ajaxu. Oni su izbacili Real Madrid i Juventus, i ako ćemo biti realni oni su favoriti u polufinalu. Ako i nisu favoriti, onda smo barem na istoj razini. Vjerujem da ćemo gledati dvije fantastične utakmice, napadački nogomet i sve je moguće', kazao je Pochettino.

Tottenham je domaćin prve polufinalne utakmice (30. travnja), a uzvrat je u Amsterdamu (8. svibnja). Drugi polufinalni par čine Barcelona i Liverpool.

Na novinarski upit da li vjeruje da njegova momčad može osvojiti Ligu prvaka, Pochettino je odgovorio: 'Utakmice protiv Manchester Cityja pokazale su da je u nogometu sve moguće. Nije sve u talentu, igračke kvalitete nisu vam dovoljne da stignete do polufinala Lige prvaka. Važno je samopouzdanje i pravi mentalitet. Ova momčad Spursa ima karakter i pravi mentalitet, vjeruje da je sve moguće.'

Inače, nakon plasmana u polufinale Lige prvaka vodstvo Ajaxa najavilo je da će sa trenerom Erikom ten Hagom (49) razgovarati o produženju ugovora, koji mu ističe u ljeto sljedeće godine, objavili su u četvrtak nizozemski mediji.

'Erik ten Hag vrlo je uspješan trener i produženje ugovora bilo bi dobro za klub', kazao je tehnički direktor Ajaxa Marc Overmars.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

Nizozemski mediji navode da bi Ten Hagu trebao biti ponuđen novi petogodišnji ugovor, ali prvo nadzorni odbor kluba mora dati 'zeleno svjetlo'.

'Sljedećih dana ćemo razgovarati sa trenerom kako bi sve stavili na papir. Pretpostavljam da će ishod biti pozitivan', dodao je Overmars, koji iza sebe ima vrlo uspješnu igračku karijeru. Bio je europski prvak sa Ajaxom 1995., a tijekom karijere igrao je i u Arsenalu te Barceloni, dok je za nizozemsku reprezentaciju skupio 86 nastupa.

  • +11
Manchester City - Tottenham Hotspur, uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia