Sprema se transfer

Edin Džeko odlučio napustiti Romu zbog ponude koja se ne odbija; milijunski posao ovisi i o hrvatskoj zvijezdi

18.04.2019 u 15:15

Bionic
Reading

Nakon što je najbolji strijelac BiH reprezentacije Edin Džeko u prošlom kolu postigao jedini gol za Romu na utakmice talijanske Serie A protiv Udinesea pojavila se priča o njegovu mogućem transferu

Usprkos godinama Edin Džeko, koji je sredinom ožujka proslavio 33. rođendan, još uvijek igra na visokoj razini. Zahvaljujući golu vrijednom tri boda protiv Udinesea, koji odnedavno vodi hrvatski trener Igor Tudor, Roma se približila direktnom plasmanu u Ligu prvaka.

No, prije nego Džeko i suigrači u sljedećem kolu istrče u Milanu protiv Intera pojavila se priča kako bi upravo u tom klubu mogao nastaviti karijeru. Mnogi su uvjereni kako je priča o mogućem transferu Džeke u Inter puštena namjerno, svega nekoliko dana prije spomenutog derbija.

Neki talijanski mediji čak navode kako je Edin Džeko, čijim igrama čelnici Rome nisu zadovoljni, putem svog menadžera poručio čelnicima Intera 'kako bi volio ostati u Italiji' što znači da će možda uskoro postati zamjena za temperamentnog Argentinca Maura Icardija koji je već neko vrijeme na izlaznim vratima.

Čak je u talijanskim medijima procurila i Džekina plaća koja će biti između 3,5 i 4 milijuna eura po sezoni što je nešto manje nego trenutačno ima u Romi. No, nije zanemariva niti fiksa odšteta koja iznosi 15 milijuna eura što Interu, nakon prodaje Icardija ili hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, ne bi trebao biti problem platiti.

Naime, sve se više govori kako bi i Omišanin Ivan Perišić mogao napustiti klub. Kao što smo već pisali kao najozbiljniji kupac posljednjih tjedana se spominjao Arsenal koji bi želio uzeti našeg reprezentativca na posudbu da bi ga onda eventualno kupio u siječnju 2020., dok bi u Interu odmah u ljeto htjeli rješiti transfer.

No nije Arsenal jedini zainteresiran nego se u priču upleo i Tottenham koji u Perišiću vidi igrača kakav mu nedostaje, a prema posljednjim informacijama iz Italije u igru je ušao i treći klub iz Londona - West Ham koji ipak ima manje šanse da realizira prelazak.

Inače, cijena koja bi zadovoljila Inter kreće se od 30 do 40 milijuna eura.

  • +5
Serie A, Roma - Napoli Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia