BUGARSKI REŽIM

Uoči Hrvatske zabranjeni: Pivo, sex, cajke, čips, bomboni... SVE

06.10.2014 u 16:18

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je gostovanje u Bugarskoj, a tamošnji izbornik Luboslav Penev provodi vrlo rigorozne odgojne mjere tijekom priprema

Penev se, pišu Sportske novosti, odlučio za maksimalno strog režim na pripremama. Neki izbornici vole malo opustiti atmosferu i pružiti igračima priliku da se ispušu prije mečeva, ali Penev nije u toj skupini.

On je svojim igračima zadao ritam prema kojemu, a sve točke su pod obavezno, od 8.00 do 9.30 biti na zajedničkom doručku, te ostatak dana u sklopu hotela. Nema izlazaka, ali ni posjeta. Pogotovo ne supruga i 'ostalih žena', prijatelja i navijača. U 22 sata svi moraju biti u krevetu, a ni tada ni ranije ne smiju se slušati - narodnjaci.

Osim propisanih obroka igrači ne smiju jesti ništa. Piti smiju, ali samo vodu. I to u ograničenim, unaprijed zadanim, količinama.

Slobodnih dana na kraćim okupljanjima nema, a ako su u pitanju dulja igrači mogu jedan dan napustiti kompleks i obavezno se vratiti u 20 sati. Penev u srce Balkana pokušava uvesti mentalitet europskog sjevera. Sretno mu bilo...

Kamo sreće da se u Sofiji reprizira 2005. godina kada je Hrvatska slavila s 3:1