NIJE PRESUDNO, ALI...

Uoči derbija na Maksimiru trener Hajduka priznao je da postoji jedan važan detalj koji ide u korist Dinama; za sve je kriva Europa!

12.08.2022 u 16:10

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u subotu od 21.05 sati (MAXSport 1) na Maksimiru igraju protiv Dinama u sklopu 5. kola SuperSport HNL-a, a utakmicu je najavio trener 'Bilih' Valdas Dambrauskas

Nakon uspješno odrađenog europskog izazova protiv portugalske Vitorije i ulaska u play-off Konferencijske lige, splitska momčad okreće se domaćim izazovima, a pred njom je najveći mogući – Dinamo!

'Nismo previše spavali kad smo se vratili. Odradili smo taktički trening. Utakmica s Dinamom nije stvar treninga, već mentaliteta, zajedništva koje moramo pokazati na terenu. Ovo je tek treća utakmica za nas ove sezone u prvenstvu', rekao je trener Dambrauskas i dodao:

'Sezona je tek počela. Momčad pokušava uhvatiti formu. Ima još vremena i za odlaske i dolaske. Još uvijek se zagrijavamo. Znamo da je ovo najveći hrvatski derbi, a nakon prolaska u Europi u dobrom smo ritmu.'

Istaknuo je jedan detalj koji bi mogao biti iznimno važan…

'Dinamo je imao jedan dan više za pripremu, to je važno', pričao je strateg 'Bilh', ali ne traži u tome alibi:

'Želimo igrati napadački, preuzeti rizik. Naravno, tu je i protivnik koji će nas sigurno u tome željeti spriječiti. Mali detalji uvijek odlučuju. moramo priznati i da je Dinamo jaka momčad i u europskim okvirima. Ne idemo u Zagreb raditi fotografije za Instagram i očekujem da odigramo bolje nego što smo igrali protiv Vitorije.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Bilo je i jako dobrih vijesti, u kadar se vraća napadač Nikola Kalinić…

'Dobro se osjeća. Očekujem da će putovati u Zagreb i vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti. Teško se vratiti nakon mjesec dana pauze', govorio je Hajdukov trener.

  • +16
Vitoria Guimaraes - Hajduk, uzvratna utakmica 3. pretkola KL-e Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.