BEZ NAJBOLJEG IGRAČA

United ipak bez Rooneyja protiv Bayerna

06.04.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Najbolji igrač engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda Wayne Rooney (24) ipak neće biti u stanju zaigrati za svoju momčad u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna u srijedu na Old Traffordu, kazao je dan uoči utakmice manager kluba Alex Ferguson

Rooney je ozlijedio ligamente desnog gležnja u samoj završnici prvog susreta u Muenchenu prije tjedan dana, te su prve prognoze govorile o tome da će Rooney morati izbivati s terena tri do četiri tjedna. No, u Manchester Unitedu su bili toliko zadivljeni brzinom Rooneyeva oporavka da se u ponedjeljak čak pojavila mogućnost da engleski napadač zaigra već u srijedu.

Ipak, Ferguson je odlučio ne riskirati s nedovoljno oporavljenim Rooneyem jer bi ga mogao u slučaju pogoršanja ozljede izgubiti na duže vrijeme.

'Nema smisla riskirati s igračem koji nije potpuno spreman. Vjerojatnije je da će se vratiti u momčad za utakmicu protiv Manchester Cityja sljedećeg vikenda. Ovaj vikend protiv Blackburna bi mogao biti zamjena', rekao je Ferguson.

Rooney tako neće biti niti na klupi Manchester Uniteda koji će pred svojim navijačima pokušati nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice koja je završila 2:1 pobjedom Bayerna.