Superračunalo izbacilo

Umjetna inteligencija izračunala tko će biti novi svjetski prvak; za mnoge je finalna utakmica veliko iznenađenje!

28.10.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. igra se u Katru, a već sada mnogi se bave prognozama i analizama koja bi reprezentacija mogla postati prvak

Kao što je već neko vrijeme poznato Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. igrat će se u studenom i prosincu, a Hrvatska će priliku za prolaz dalje tražiti u skupini F gdje se nalazi zajedno s Marokom, Kanadom i Belgijom.

Svjetsko prvenstvo počinje u nedjelju 20. studenog, a finalna utakmica igra se 18. prosinca.

Tako je i umjetna inteligencija uz pomoć tzv. superračunala napravila detaljnu analizu i moguće ishode do finala uz pomoć Agencije BCA Research.

Tako se doznaje kako su prije nego je superračunalo izbacilo finaliste u obzir uzeti razni parametri kao što su trenutačna forma i kvaliteta igrača, zatim raspored u skupini te naravno pozicija na FIFA-inoj rang ljestvici.

Tako je superračunalo nakon svih ubačenih parametara izračunalo kako će novi svjetski prvak biti Argentina koja će u finalu igrati protiv Portugala. Kakva bi to priča bila ako se dogodi jer bi se u finalu mogli sučeliti ponajbolji nogometaši svih vremena Lionel Messi i Cristiano Ronaldo! A poznato je kako je titula svjetskog prvaka jedini trofej koji Messiju nedostaje u karijeri!

Inače, ako se ovo ostvari Argentini bi to bila treća titula svjetskih prvaka nakon 1978. i 1986. godine.

Od prije je poznato kako je Argentina prema kladionicama velik favorit na Svjetskom prvenstvu, a podatak kako 34 utakmice u nizu ne znaju za poraz dovoljno govori.

Također treba reći kako su u Katru završili u skupini koju bi trebali lako proći jer igraju protiv Saudijske Arabije, Meksika i Poljske.

S druge strane Portugal, kojeg je superračunalo izbacilo kao finalistu, za mnoge je iznenađenje. Inače, Portugal se nalazi u H skupini gdje su uz njih još Urugvaj, Južna Koreja i Gana.

Naravno, ni ta opcija nije nemoguća jer slična je priča bila i uoči Eura kada je Portugal na iznenađenje mnogih otišao do kraja.

A gdje je tu Hrvatska? Finalist prošlog Svjetskog prvenstva se ne spominje u članku koji je izbacila Agencija BCA Research, ali jasno je kako su igrači izbornika Zlatka Dalića koje predvodi kapetan Luka Modrić spremni napraviti još jedan podvig i pokvariti svima planove. Pa i superračunalu.