Izbornik optimist

Hrabra izjava Zlatka Dalića o Luki Modriću koja je odjeknula u svijetu, a neke i zbunila: Uvjeren sam u to

28.10.2022 u 08:56

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je zanimljiv osvrt na predstojeće Svjetsko prvenstvo

Za emisiju RTL Direkt izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić posebno se osvrnuo na kapetana Vatrenih Luku Modrića, a povod je bio Fifin dokumentarac u kojem je 37-godišnji veznjak naglasio kako je ‘svjestan da je kraj njegove karijere sve bliže te da će Svjetsko prvenstvo u Katru vjerojatno biti njegovo zadnje natjecanje za Hrvatsku’.

Podsjetimo, Modrić je za Hrvatsku debitirao 2006. godine na utakmici protiv Argentine i Lionela Messija i apsolutni je rekorder po broju nastupa (154) te je uz to kao najbolji svjetski igrač i osvajač Zlatne lopte predvodio Hrvatsku do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Igrači s najviše nastupa za Hrvatsku

  • 1. Luka Modrić 154 (2006–)
  • 2. Darijo Srna 134 (2002–2016.)
  • 3. Ivan Perišić 115 (2011–)
  • 4. Stipe Pletikosa 114 (1999–2014.)
  • 5. Ivan Rakitić 106 (2007–2019.)

Modrićevu izjavu o oproštaju od omiljenog dresa očekivano je prokomentirao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić:

'Zadnjih nekoliko sezona igra najbolji nogomet karijere. Nadam se da će to potrajati jer ima fizičke predispozicije, motivaciju, trening, ozbiljnost. Nogometaši igraju duže nego što su igrali prije', kazao je Dalić dodavši hrabro o SP-u Katru:

'Uvjeren sam da će on još uvijek igrati za hrvatsku reprezentaciju i da mu to neće biti zadnje natjecanje. Luka igra vrhunski nogomet i po meni on to može nastaviti iduće dvije, tri godine', optimistično i vrlo hrabro poručio je Dalić. Naravno, ova izjava vrlo je brzo odjeknula u svijetu i proširila se društvenim mrežama, a neke je i zbunila jer je Modrić u veteranskim godinama.

Nakon ovih hrabrih riječi mnogi se pitaju je li Dalić to rekao zato što tako osjeća ili je možda otkrio i dio dogovora između njega i Modrića? Nije nemoguće da nakon Svjetskog prvenstva u Katru sjednu za stol i dogovore da Modrić i dalje igra za reprezentaciju, ali u smanjenom obimu. Jer svima je jasno da Hrvatska za Modrića pravog nasljednika nema…

A nije na odmet i reći kako je malo tko očekivao da će Hrvatska je izboriti Final Four Lige nacija što je ogroman uspjeh u takvoj konkurenciji.