sve dalje od titule

Umjesto povijesnog rekorda, Real je sada u velikoj nevolji u Primeri!

21.09.2017 u 09:38

Bionic
Reading

Poraz od Betisa ove srijede prekinuo je seriju od čak 73 utakmice na kojima je Real Madrid postizao golove, a zaostatak za Barcelonom već je ogormnih sedam bodova u Primeri. Zinedine Zidane još ne paničari, no njegova momčad je definitivno u nevolji...

Nakon lakog osvajanja europskog i španjolskog Superkupa činilo se da je Real predodređen za berbu trofeja i ove sezone, no zatim se dogodilo nešto potpuno neočekivano u Primeri.

  • +8
Real Madrid - Betis, 5. kolo Primere, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: SERGIO PEREZ

Naime, u prvih pet kola 'kraljevski klub' imao je tri domaće utakmice i nije pobijedio niti jednu. Remizirao je s Valencijom i Levanteom, a onda i izgubio od Betisa ove srijede.

Bio je to susret u kojem je gostujući vratar Adan sjajno branio, a onda se u završnici igra Real Madrida potpuno raspala, posebno u obrani koja više nije postojala. Betis je zabio dva pogotka u posljednjim minutama. Prvi je poništen zbog zaleđa, no onaj Sanabrije koji je pucao glavom potpuno sam priznat je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Poraz bez postignutog gola znači da je Real Madrid ostao na 73 utakmice u nizu u kojima je zabijao te nije uspio prestići Santos iz doba Pelea s kojim je izjednačen na vrhu ove zanimljive statistike.

Također madridske navijače zabrinjava da je Lionel Messi zabio jednak broj golova ove sezone kao kompletan Real (9), a sedam bodova između dva najuglednija kluba je ogromna razlika u Primeri.

'Nema brige, prvenstvo je jako dugo,' naglasio je Zinedine Zidane nakon susreta, no i sam mora biti svjestan da je takvu prednost jednoj Barci teško nadoknaditi čak i ako su 33 kola do kraja prvenstva...