DODATNE KVALIFIKACIJE ZA SP

Ukrajinska pljuska Francuzima; Ronaldo rastužio Šveđane

15.11.2013 u 22:30

Bionic
Reading

U petak su igrane i preostale tri utakmice europskog dijela dokvalifikacija za SP u Brazilu 2014. godine. Grčka je pobijedila Rumunjsku s 3:1, Ukrajina Francusku 2:0, a u derbiju Portugal je bio bolji od Švedske 1:0. Uzvrati su sljedećeg utorka

Veliki korak unatrag je napravila Francuska koja je u Kijevu izgubila od Ukrajine 2:0. S obzirom na prikazanu igru, Francuska nije niti zaslužila bolji rezultat, a na kraju je Deschampsova momčad ostala i s igračem manje poslije isključenja Koscielnyja.

Od početka pa do kraja Ukrajina je bila bolja. I nakon propuštenih nekoliko prilika u prvom dijelu, u nastavku je francuska obrana popustila. Prvo je Roman Zozulja u 61. minuti, na lijepu asistenciju Edmara, zabio iz blizine za 1:0, a u 83. je Andrij Jarmolenko realizirao penal za velikih 2:0 prije uzvrata. Inače, u petoj minuti nadoknade je pocrvenio i domaći nogometaš Kučer.



Nešto manju prednost, od 1:0, ima Portugal protiv Švedske prije puta na sjever Europe. Portugalu je pobjedu donio, dakako, Cristiano Ronaldo koji je glavom, s nekoliko metara, tek u 82. minuti postigao jedini pogodak na ogledu.

I ta je pobjeda bila posve zaslužena jer je domaćin bio dosta bolji, sustavno je napadao Šveđane, a taj je pritisak rastao kako se utakmica približavala kraju. Mogao je Cristiano Ronaldo zabiti još pogodaka, uzdrmao je i gredu, propustio još dvije prilike.



Portugalski trener Fernando Santos, inače izbornik Grčke, postavio je silno ofenzivnu formaciju za ogled protiv Rumunja što je i rezultiralo s konačnih 3:1 grčke momčadi. Junak pobjede bio je Konstantinos Mitroglou koji je zabio prvi (14.) i posljednji (66.) pogodak na utakmici.

Za Rumunje je strijelac u 19. minuti, za 1:1, bio Bogdan Stancu, ali je nakon samo pedesetak sekundi za 2:1 Grčke pogodio Dimitris Salpingidis.