I ČERNOMOREC PREJAK...

Ukrajinci u tri minute uništili Dinamove nade

20.09.2013 u 09:01

  • +20

DINAMO - ČRNOMOREC

Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u prvom su kolu Europske lige dočekali ukrajinski Černomorec i nastavili crni niz protiv klubova iz te zemlje. Sedmi poraz u devet dvoboja došao je rezultatom 1:2 (1:0) i Dinamo je opasno kompromitirao svoje izglede za prolaz u drugu fazu natjecanja

Dinamo je u prvom poluvremenu očekivano napadao na 'ukrajinsko tvrdoglavi' bunker. Ostao je dojam da disciplinirana momčad iz Odesse ne bi napustila svoje povučene položaje niti da ih na drugoj strani terena čeka milijun dolara. Igrači Branka Ivankovića tražili su put prema izjednačenju dovoljno pazeći na koridore prema svom vrataru Zeleniki, ali pravih prilika dugo nije bilo niti pred ukrajinskim vratarom. Činilo se da će na poluvrijeme igrači otići bez gola, no najagilniji igrač plavih Ivo Pinto donio je loptu Fernandesu koji se u 43. minuti sjurio prema golu i iz drugog pokušaja realizirao zicer za slavlje više od 10 tisuća navijača.

Taj pogodak promijenio je sve. Černomorec je u nastavku bio prisiljen aktivirati 'plan B' i izaći iz svog omiljenog bunkera. Obzirom na prikazano, nije sasvim jasno zašto u startu ne pokušavaju ambicioznije prijetiti protivničkim vratima. Prvo je Zelenika obranio jedan dalekometan udarac, a onda je krenulo ozbiljno… Prvo je Djedje sjajno glavom pogodio prečku, da bi u 62. minuti Riera probio lijevu stranu i idealno ubacio za Antonova koji glavom matira Zeleniku za izjednačenje.

Tada je uslijedio zaplet koji smo u Maksimiru puno puta gledali. Počela je rominjati kišica, a odmah kasnije, već u 65. minuti Kutas ubacuje za Djedjea koji apsolutno šokira Maksimir i golom za 1:2 izaziva egzodus s maksimirskih tribina. Obzirom da se na Maksimir NE SMIJE unijeti kišobran, više od pola gledatelja odlučilo je 'skratiti utakmicu' i pronaći nego toplije i manje čemerno mjesto.

Dinamo je malo zatim preko Fernandesa stvorio još jednu izglednu priliku, no vratar Bezotosny opet je obranio zicer Čileancu koji ovaj puta nije dobio popravnu priliku. Još je daleko iznad gola pucao Fatos Beqiraj nakon prodora Čopa i ostatak modrih napora završio je bez konkretnog učinka.

Branko Ivanković tako je svoj treći mandat na Dinamovoj klupi otvorio drugim uzastopnim porazom. Ipak, teško da bi i Jose Mourinho sada od Dinama napravio momčad u kratkom roku, plavi tapkaju u magli i traže put prema pravoj formi, a pred njima je neugodan raspored. Slijede tri gostovanja u nizu (Osijek, Zadar, Bugarska) i na toj turneji Dinamo 'mora' pronaći pravi kolosijek.

Dinamo - Černomorec 1:2 (Djedje 65')
Dinamo - Černomorec 1:1 (Antonov 62')
Dinamo - Černomorec 1:0 (Fernandes 43')